Mystery Sonatas c Anne Van Aerschot15

Valosuunnittelu nykytanssiteoksessa: Minna Tiikkainen, Mystery Sonatas / for Rosa

 • Päivämäärä

  16.6-16.6.2022

 • Aika

  17:00

 • Kokonaiskesto

  1 h

 • Tila

  Pannuhalli

 • Liput

  Vapaa pääsy

Tilaa tarjoilut
 • Keskustelutilaisuus

  16.6. klo 17


  Vapaa pääsy

Valo- ja lavastussuunnitelija Minna Tiikkainen on tehnyt mittavan kansainvälisen uran eurooppalaisen esittävän taiteen parissa. Mystery Sonatas / for Rosa -teoksessa Tiikkaisen veistoksellinen valaistus on elimellinen osa teosta ja sen tematiikkaa. Miten teoksen valosuunnittelu eteni, ja minkälainen luova prosessi valmiin teoksen takana on? Keskustelussa Tiikkainen avaa Mystery Sonatas / for Rosa -teoksen syntyä omasta näkökulmastaan ja kertoo valosuunnittelun ja koreografin sekä muun taiteellisen ryhmän yhteistyöstä ja työskentelymetodeista.

Tiikkaisen kanssa valosuunnittelusta keskustelee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Valosuunnittelun koulutus- ja maisteriohjelmien professori Tomi Humalisto. Keskustelua vetää Tanssin talon ohjelmapäällikkö Mikael Aaltonen.

Minna Tiikkainen on opiskellut valosuunnittelua Teatterikorkeakoulussa. Hän valmistui taiteen maisteriksi 2001 ja palkittiin Säde-palkinnolla Suomen valo-, ääni- ja videosuunnittelijat (SVÄV) -järjestön toimesta 2012. Tiikkainen yhteistyökumppaneihin kuuluvat muun muassa Anne Teresa de Keersmaeker, Jefta van Dinther, Deborah Hay, Mette Ingvartsen ja Kate McIntosh sekä Tero Saarinen.

Keskustelu käydään suomeksi.

© Anne Van Aerschot

Valo- ja lavastussuunnitelija Minna Tiikkainen on tehnyt mittavan kansainvälisen uran eurooppalaisen esittävän taiteen parissa. Mystery Sonatas / for Rosa -teoksessa Tiikkaisen veistoksellinen valaistus on elimellinen osa teosta ja sen tematiikkaa. Lue Minnan haastattelu Tanssin talolle!

Minna Tikkainen haastattelussa

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon