Copy of 2 PAAKUVA Zero Zero 861 photo Maryam Barari
Show photographer Maryam Barari

Johanna Nuutinen +Collaborators: ZERO-ZERO

 • 3 esitystä

  14.3-16.3.2024

 • Kokonaiskesto

  70 min (ei väliaikaa)

 • Tila

  Pannuhalli

 • Liput

  30–15€

Tilaa tarjoilut
 • Esitysajat

  TO 14.3. klo 18.00
  PE 15.3. klo 18.00
  LA 16.3. klo 16.00


  Kesto noin 70 min (ei väliaikaa).


  Jokaisen esityksen jälkeen yleisökeskustelu, johon liittyy mukaan kohtaamisen teemaan perehtynyt asiantuntija.


  Huom! Esitys sisältää vilkkuvia valoja, kovia ääniä.

Esittely

Matka alitajunnan läpipääsemättömästä hämäryydestä kosketuksen kirkkauteen.

Skånes Dansteatrille syksyllä 2022 luotu näyttämöteos ZERO-ZERO nyt Helsingissä! Kolmelle uudelle tanssijalle luotava intensiivinen ja runollinen näyttämöteos tarkastelee kohtaamisen ja kohtaamattomuuden kokemusta virtuoottisen liikkeen, dynaamisen ääni- ja tilasuunnittelun, sekä valon ja varjon luoman vuoropuhelun avulla.

Teos on nähty myös Etelä-Ruotsissa laajalla kiertueella, jossa se sai loistavan vastaanoton. Jokaisen esityksen jälkeen on yleisökeskustelu, johon liittyy mukaan kohtaamisen teemaan perehtynyt asiantuntija. Tapahtuman kokonaiskesto on noin 70 min. jälkikeskusteluineen.

"Kokonaisuus saa mielikuvituksemme syttymään."
"Nykytanssi, silloin kun se on näin hyvää, osuu suoraan sydämeen.”

- Henric Tiselius / Ystad Allehanda


zero-zero, adjektiivi 
Meteorologia
(ilmakehän olosuhteista), joiden näkyvyys on olematon tai joille on tunnusomaista olematon näkyvyys sekä vaaka- että pystysuunnassa

ZERO-ZERO tarkoittaa täydellistä näkyvyyden puutetta kaikkiin suuntiin. Ilmatieteen terminä käytettynä näkyvyyden puute johtuu ulkoisista tekijöistä, kuten sumusta. Henkilön tapauksessa näkyvyyden puute voi johtua myös sisäisistä tekijöistä; esimerkiksi sisäisestä sumusta tai yhteyden puutteesta ympäristöön. Näkyvyyden puute on aina myös näkökulman puutetta. Ilman näkyviä kiintopisteitä, joita voisivat olla toiset henkilöt, ympäröivää maailmaa tai omaa asemointia maailmassa on vaikea hahmottaa. Voimme olla myös liian lähellä nähdäksemme, kuten yksityisessä itsetutkiskelun tilassa, jossa näkymättömän maisema muodostuu alitajunnan tai tunteiden maastosta. Tulos on sama: olemme eksyksissä, emmekä löydä yhteyttä itseemme, toisiimme tai ympäristöömme.


Yksityinen persoonamme voi poiketa julkisesta persoonastamme, jota näytämme julkisessa tilassa. Näyttämämme persoona tai tarve näyttää tätä persoonaa voi muodostua julkisivuksi tai verhoksi, jonka läpi ei pysty näkemään kumpaankaan suuntaan. Ihminen voi olla läsnä tulematta todella nähdyksi ja samanaikaisesti kykenemättä näkemään.


Vaatii rohkeutta näyttää itsensä sellaisena kuin on. Näkyvänä olemisen voi nähdä myös haavoittuvaisena olemisena. Toisaalta vaatii voimaa ja rohkeutta olla paljas. Onko ihminen, joka on tarpeeksi rohkea ja vahva asettamaan itsensä avoimeen ja haavoittuvaan asemaan, todella haavoittuva, vai pikemminkin valmis kohtaamaan itsensä sekä toisen?Teoksen tekstisisällöt löydät tästä.


Esityksen järjestää Johanna Nuutinen +Collaborators.


Katso tanssijoiden esittelyvideot JoNuCo:n verkkosivuilta

Todella antelias ilta, täynnä tunteiden pyörteitä."

— Skånska Dagbladet

Yleisökeskustelut

TO 14.3. Niina Junttila

Professori, kirjailija Niina Junttila on tutkinut pitkään yksinäisyyttä, ulkopuolisuutta ja kohtaamattomuutta. Tällä hetkellä hän johtaa konsortiota, jonka keskeisenä päämääränä on lisätä yhteiskunnallista ymmärrystä tekijöistä, tilanteista ja tapahtumista, jotka mahdollistavat tien ulos näkymättömyydestä.

PE 15.3. Jenni Janakka

Jenni Janakka on kirjailija ja puhetaiteilija, joka on töissään tutkinut muun muassa ihmisten välistä kommunikaatiota. Miten kulttuurissa elävät stereotypiat ja oletukset vaikuttavat siihen, miten me näemme itsemme ja toiset? Ja miten helppoa on väärinymmärtäminen? Janakka on tunnettu Röyhkeyskoulusta sekä podcasteistaan Himocast ja Mielipäiväkirja.

Jenni Janakka

LA 16.3. Tiina Raevaara

Tiina Raevaara on kirjailija ja tiedetoimittaja, joka tarkastelee usein kirjoissaan ihmisten ja muunlajisten samuutta sekä ihmisen mahdollisuuksia todella kohdata toinen yksilö. Hän on väitellyt tohtoriksi perinnöllisyystieteestä, ja hänen viimeisin tietokirjansa on Minä, koira ja ihmiskunta: Lajien välisen yhteiselon historia.

Tiina Raevaara

Traileri

Haastattelu: koreografi Johanna Nuutinen

Haastattelu: äänisuunnittelija Tuomas Norvio

Lipputiedot

Peruslippu | 30 €
Eläkeläiset | 20 €
Alennusliput | 15 € (Ammattilaiset, alle 25-vuotiaat, opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt). Varauduthan esittämään alennukseen oikeuttavan todistuksen.
Ryhmälippu | min. 10 hlön ryhmille 18 € /hlö.

Pay What You Can | Esitykseen on myynnissä myös pieni määrä ”Pay What You Can”-lippuja. PWYC-lipuilla halutaan lisätä näytösten saavutettavuutta ja tarjota haastavasta taloudellisesta tilanteesta riippumatta mahdollisuus kokea Tanssin talon esityksiä. PWYC-lipuissa voi valita kolmesta eri hintavaihtoehdosta itselle parhaiten sopivan lipun hinnan. Saatavilla Lasipihan myyntipisteestä sekä täältä. Lue lisää Pay What You Can -lipuista ja muista lippukäytännöistä.

Katsomo on numeroimaton.

Lippuja saatavilla verkkokaupan lisäksi Kaapelitehtaan Lasipihan myyntipisteestä.

Otathan Tanssin talon asiakaspalveluun yhteyttä mahdollisissa lipunmyyntikysymyksissä: info@tanssintalo.fi


Kuva: Carl Johan Folkeson

Tekijät

Ohjaus: Johanna Nuutinen

Koreografia: Johanna Nuutinen with the dancers

Tanssi:
Ange Clementine, Marta Bianchi, Yi-Chi Lee
(Antti-Pekka Pudas/ varalla, Alma Saari/ harjoittelija) (alkuperäinen osajako: Ange-Clémentine Hiroki, Pili Abaurrea, Michael Marquez / Skånes Dansteater)

Musiikki- ja äänisuunnittelu: Tuomas Norvio

Tilasuunnittelu: Jason Southgate

Valosuunnittelu
:
Joonas Tikkanen

Pukusuunnittelu
:
Helena ”Helle” Carlsson

Dramaturgi: Jarkko Lehmus
Tekninen tuottaja ja esitysajo (näyttämö): Lauri Lundahl
Tekninen tuottaja ja esitysajo (ääni): Eero Keskinen
Tekstisisällöt
: Johanna Nuutinen, Ange Hiroki, Marta Bianchi, Yi-Chi Lee 

Tuotanto
: Johanna Nuutinen + Collaborators, Skånes Dansteater

Johanna Nuutinen +Collaborators (JoNuCo) on vuonna 2016 perustettu helsinkiläinen nykytanssiyhteisö. Ryhmä tuottaa itsenäisiä tuotantoja ja tilausteoksia niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Heidän viimeaikaisia yhteistyökumppaneitaan ovat olleet mm. Skånes Dansteater, Zodiak-Uuden Tanssin Keskus, Tanssin talo, Tero Saarinen Company ja Suomen Kansallisbaletti. Syksyllä 2023 yleisö pääsi kokemaan johtotaiteilija Johanna Nuutisen ja työryhmän koskettavan teoksen SKIN HUNGER Tanssin talon Erkko-salissa. Yleisön ja kriitikoiden keskuudessa suuren suosion saavuttanut teos oli osa Tanssin talon SPARKS-hanketta

Copy of 4 logo MUSTA jonuco logo 02 musta

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon