20220220 017
Show photographer Sakari Viika

Ismo Dance Company: Kierto

 • 5 esitystä

  22.2-25.2.2023

 • Kokonaiskesto

  50 min., ei väliaikaa.

 • Tila

  Pannuhalli

 • Liput

  42-25€

Tilaa tarjoilut
 • Esitysajat

  ke 22.2.2023 klo 19:30


  to 23.2.2023 klo 19:30


  pe 24.2.2023 klo 19:30


  la 25.2.2023 klo 16:00 & 19:30

 • Kesto n. 50 min., ei väliaikaa.

Kierto vie katsojat moniaistiselle matkalle. Koreografi Ismo-Pekka Heikinheimon luoman teoksen ytimessä on ajatus kiertävästä liikkeestä niin ihmisten arjessa, luonnon kiertokulussa kuin koko elonpyörässä.

Teoksen käsiohjelma (pdf)

Kierto liikkeenä on elinehto ihmiselle ja elämää ylläpitävä ilmiö. Ihmiskehossa tapahtuu monenlaista kiertoa niin elintoimintoja ylläpitävissä järjestelmissä kuin päivittäin tekemissämme liikkeissä. Koreografisesti on mahdollista keksiä loppumaton variaatio kiertävien liikkeiden yhdistelmistä.

Teos yhdistää ennakkoluulottomasti kahta eri tanssisuuntausta, nykytanssia ja butotanssia. Niiden erilaiset ajalliset kestot, liikelaadut ja energiat täydentävät toisiaan ja luovat yhteenkietoutumisen kokemuksen. Nykytanssijoiden nopeammin virtaava, dynaaminen, välillä kiivastahtinen ja runsas liike suhteutuu butotanssijoiden äärimmäisen hitaaseen mutta alati jatkuvaan liikkeeseen. Koreografia rakentuu aistivoimaiseksi ja mieltä puhuttelevaksi elämykseksi. Se lähestyy filosofista ajattelua elämän kiertokulusta.

Käsite elonpyörä kuvaa sekä ihmisen että muun luonnon syntymisiä ja kuolemia. Maapallo kiertää sekä aurinkoa että oman akselinsa ympäri. Aurinko nousee ja laskee. Pimeys muuttuu valoksi päivän kierrossa. Vesi kiertää maapallolla ylös haihtuen ja jälleen alas sataen. Yhdessä jakamamme ilmakehän ilma kiertää. Myös energia ja materia kiertävät, eivätkä häviä mihinkään. Muuntuminen on elämää lisäävä prosessi. Ylitämme yksittäiset hetket ja alamme juhlistaa elämää itseään.

Teoksen mieltä kohottava naru- ja valoveistoksista koostuva lavastus on eteläafrikkalaisen Simon le Rouxin suunnittelema. Pariisissa työskentelevän pukusuunnittelija Sami Korhosen työstämät scifimäiset sekä veistokselliset puvut pitävät sisällään yllätyksiä. Valosuunnittelija Pekka Pitkänen sekä musiikintohtori Jouko Kyhälä ovat luoneet teokseen tiheätunnelmaisen ja vangitsevan valo- ja musiikkimaiseman.

Ismo Dance Company

Koreografia, konsepti ja ohjaus

Ismo-Pekka Heikinheimo

Tanssijat

Tanja Illukka, Minja Mertanen, Minttu Pietilä, Helena Ratinen

Musiikki

Jouko Kyhälä

Puvustus

Sami Korhonen

Lavastus

Simon le Roux

Valosuunnittelu

Pekka Pitkänen

Tukijat

Taiteen edistämiskeskus ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto

Tuotanto

Ismo Dance Company yhteistyössä Barker-teatterin kanssa

Tukijat

Taike vaaka v2
Wihurin logo 1

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon