Liisa Pentti c Petteri Enroth
Show photographer Petteri Enroth

Taiteilijatapaaminen: Liisa Pentti

 • Päivämäärä

  23.9-23.9.2023

 • Kokonaiskesto

  1 h 15 min

Tilaa tarjoilut
 • Tapahtuma-aika

  La 23.9. klo 14.30–15.45
  Teatterimuseon Maneesi (Kaapeliaukio 3)

  Teatterimuseon pääsylipulla, Museokortilla tai Tanssin talon Das Musikalische Opfer -esityslipulla.


La 23.9. klo 14.30. Sisäänpääsy keskusteluun Teatterimuseon pääsylipulla, Museokortilla tai Tanssin talon Das Musikalische Opfer -esityslipulla.

Koreografi, tanssitaiteilija Liisa Pentti on Teatterimuseon ja Tanssin talon syksyn tanssitapaamisten ensimmäinen taiteilijavieras. Pentin tuorein koreografia Das Musikalische Opfer – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikolle saa Liisa Pentti + Co -ryhmän esittämänä ensi-iltansa tanssin talossa torstaina 21.9. Saman viikon lauantaina Liisa Pentti saapuu Johanna Laakkosen haastateltavaksi Teatterimuseon Maneesiin.

Liisa Pentti valmistui tanssintekijäksi Amsterdamin teatterikoulun modernin tanssin osastolta vuonna 1986 ja tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010. Pentti oli 1980-luvulla yksi suomalaista tanssitaidetta ja kulttuurielämää ravistelleista postmodernin tanssin tekijöistä, jotka avasivat tanssille ja taiteelle uusia ilmaisumuotoja ja mahdollisuuksia.

Pentti on oman taiteellisen työnsä ohessa ollut Zodiak Presents ry:n ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksen kantavia voimia vuosina 1987–2011. Hän oli perustamassa Sivuaskel-festivaalia ja toimi sen taiteellisessa työryhmässä 1996–2009. Täydenkuun Tanssien taiteellisena johtajana hän oli vuonna 2013 ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ruotsinkielisen näyttelijäntyön laitoksen liikunnanopetuksesta hän vastasi lähes 30 vuoden ajan. Oman tanssiryhmänsä Liisa Pentti + Co hän perusti vuonna 2000.

Taiteilijatapaamisessa Teatterimuseossa Liisa Penttiä haastattelee museonjohtaja Johanna Laakkonen. Keskustelussa käydään läpi Pentin uran vaiheita ja hänelle itselleen tärkeitä teoksia.

Tilaisuus striimataan suorana Teatterimuseon YouTube-kanavalle.


Das Musikalische Opfer

Uupi Tirronen

Tutustu koreografi Liisa Pentin uutuusteokseen, jossa nähdään seitsemän tanssijaa ja muusikkoa.

Lue lisää ja osta liput

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon