Copy of 13 Johanna Nuutinen C Tero Ahonen
Show photographer Tero Ahonen

Taiteilijatapaaminen: Johanna Nuutinen

 • Päivämäärä

  7.2-7.2.2024

 • Kokonaiskesto

  1 h 30 min

Tilaa tarjoilut
 • Esitysaika

  7.2. klo 17–18.30
  Teatterimuseon Maneesi
  Museon pääsylipulla, Museokortilla tai Tanssin talon saman illan esityslipulla

Tanssin talon ja Teatterimuseon yhteinen tanssitaitaiteilijoiden tapaamisten sarja saa jatkoa. Keskiviikkona 7.2. klo 17 Teatterimuseon Maneesissa tavataan tanssija-koreografi Johanna Nuutinen.

Johanna Nuutisen SKIN HUNGER -teos sai innostuneet vastaanoton viime lokakuussa Tanssin talossa osana Suomen Kulttuurirahaston tukemaa SPARKS-hanketta. Raisa Rauhamaa kirjoitti kritiikissään (Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti), että Nuutisen teoksille "keskeistä on omaperäinen lähtökohta, oivallus tai idea, jossa jokainen pienikin yksityiskohta palvelee kokonaisuutta ja kaikki turha on putsattu pois." Huomiota herätti myös teoksen äänisuunnittelu, joka vei katsojat mukanaan tanssijoiden iholle.

Johanna Nuutinen valmistui Suomen kansallisbaletin balettioppilaitoksesta vuonna 2002 ja liittyi ryhmän tanssijaksi samana vuonna. Kansallisbaletissa työskennellessään Nuutinen loi samaan aikaan omia töitään sekä lavalle että valkokankaalle. Solistirooleja hän tanssi muun muassa Ohad Naharinin, William Forsythen, John Neumeierin, Jorma Elon, Jorma Uotisen ja Tero Saarisen teoksissa.

Vuonna 2016 perustettiin Johanna Nuutinen + Collaborators -tanssiryhmä, jonka johtajana Nuutinen nykyisin toimii. Näyttämöteosten lisäksi Nuutinen on tehnyt useita palkittuja lyhytelokuvia joita on esitetty yli 40 kansainvälisellä elokuvafestivaalilla lukuisilla tanssifestivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehden toinen päätoimittaja Minna Tawast keskustelee Nuutisen kanssa hänen työstään ja teoksistaan. Miten ne ovat syntyneet? Minkälainen on ollut matka kansallisbaletista tanssitaiteen freelanceriksi? Miten tanssiteoksen tekeminen lavalla eroaa tanssielokuvan tekemisestä?

Tilaisuus striimataan suorana Teatterimuseon YouTube-kanavalle.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon