Creature 2

Rakkautta & Anarkiaa: Creature

 • 2 esitystä

  15.9-16.9.2023

 • Kokonaiskesto

  1 h 27 min

 • Tila

  Pannuhalli

Tilaa tarjoilut
 • perjantai 15.9. klo 18.30


  lauantai 16.9. klo 16.00


  Ikäraja: K12


  Kieli: englanti


  Sisältövaroitukset: Ahdistus

Dokumenteistaan (Amy, Senna) tunnettu, myös fiktion (The Warrior) puolella menestystä niittänyt Asif Kapadia häikäisee uudella aluevaltauksellaan tanssielokuvan puolelle. Puhdasta pitkää tanssielokuvaa nähdään harvoin huolimatta siitä, että toisena liikkeen taiteena tanssi soveltuu niin luontevasti valkokankaalle. Kapadia sovittaa rohkeasti ja rajoja rikkoen elokuvaksi nykytanssin kärkikoreografeihin lukeutuvan Akram Khanin Englannin kansallisbaletille suunnitteleman tanssiteoksen.

Tanssija Jeffrey Cirion upeasti tulkitsema ”olento” on joutunut osaksi julmaa ihmiskoetta pohjoisella tutkimusasemalla. Tohtorien ja sotilaiden joukossa myötätuntoa hänelle osoittaa ainoastaan siivooja Marie (Erina Takahashi). Liikkeen kautta kerrotussa tarinassa on kaikuja Frankensteinista ja Woyzeckista. Kumpaakin teosta on versioitu loputtomiin, mutta nyt on käsillä jotain aivan uutta.

Niin Khanin alkuperäisteos kuin elokuvakin sijoittuvat teatterilavalle, mutta perinteisen taltioinnin sijaan nyt tehdään kunnianhimoista tanssielokuvaa. Kameran ja tanssijan liike soljuvat yhdessä, leikkaus ja koreografia limittyvät. Lopputulos on päätähuimaava ja hypnoottinen, kahden taiteenlajin yhteen tuleminen. Jyrisevän soundtrackin säestämä, huikean visuaalinen ja immersiivinen teos on koettava nimenomaan valkokankaalla.

Teksti: Inari Ylinen

Lipunmyyntitiedot

Lipunmyynnistä vastaa HIFF - Rakkautta ja anarkiaa. Katsothan lisätiedot ja otat ensisijaisesti yhteyttä Rakkautta ja anarkiaa -toimistoon lipunmyyntiä koskevissa kysymyksissä.

Sarjakortit myynnissä 31.8. alkaen. Yksittäiset näytösliput (à 12 €) tulevat myyntiin 7.9. Rakkautta ja anarkiaa -verkkokauppaan.

Sarjaliput

HURMIO (sis. 5 lippua) 55 €
HURMIO ympäristösarjakortti* (sis. 5 lippua) 60 €

PARATIISI (sis. 12 lippua) 112 €
PARATIISI ympäristösarjakortti* (sis. 12 lippua) 117 €

EUFORIA (sis. 20 lippua) 180 €
EUFORIA ympäristösarjakortti* (sis. 20 lippua) 185 €

*ympäristösarjakorteista lahjoitetaan 5 euroa Luontoliiton metsäryhmälle. R&A lipunmyyntipisteillä on myös mahdollista lahjoittaa suurempi summa.

Sarjakortin voit ostaa verkkokaupasta tickets.hiff.fi.

Alennussarjakortit

Tarjolla myös alennushintaisia sarjakortteja opiskelijoille, 70 vuotta täyttäneille ja työttömille. Alennetut sarjakortit ovat myynnissä ainoastaan lipunmyyntipisteillä. Alennusryhmien sarjakortteja ei myydä verkkokaupassa. Lue lisää Rakkautta ja anarkian sivuilta.

Traileri

Tekijät

Ohjaaja

Asif Kapadia

Elokuvasuunnittelu

Daniel Landin

Editointi

Sylvie Landra

Aänisuunnittelu

Vincenzo Lamagna

Musiikki

Vincenzo Lamagna

Näyttelijät

Jeffrey Cirio, Erina Takahashi, Stina Quagebeur

Julkaisuvuosi: 2022

Elokuvan välittäjänä toimii The Festival Agency.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon