TRO100 pysty

Jazz-Point & TRO: Tamara Rasmussen - tanssitaide juhlii 100!

 • Päivämäärä

  22.5-22.5.2024

 • Kokonaiskesto

  2 h 45 min (sis. väliaika)

 • Tila

  Erkko-sali

 • Liput

  36–25€

Tilaa tarjoilut
 • Esitysaika

  Ke 22.5. klo 19.00


  Kesto 2h 45 min (sis. väliaika 20 min)

Esittely

Kevään loistelias tanssin juhla! Näytöksessä juhlitaan jazztanssin pioneerin Tamara Rasmussenin elämäntyötä ja perintöä. Hänen perustamansa Jazz-Point ja Tamara Rasmussen Opisto täyttävät yhdessä 100 vuotta.

Tamara Rasmussen - tanssitaide juhlii 100! -näytös kokoaa vaikuttavan joukon tanssitaiteen tekijöitä, historiaa ja tulevaisuutta yhteen iltaan. Esiintyjät ovat monen ikäisiä opiston nykyisiä ja entisiä oppilaita sekä tanssitaiteen merkittäviä ammattilaisia. Näemme Tamara Rasmussen Opiston palkittuja ja rakastettuja teoksia vuosien varrelta. Esillä on myös otteita mm. Tommi Kitin, Jyrki Karttusen ja Samuli Emeryn teoksista. Kaikilla illan koreografeilla on oma osuutensa Tamara Rasmussen Opiston historiassa.

Tamara Rasmussen (1927-1992) aloitti tanssijan ammattiuransa Tanskan Kuninkaallisen Oopperan ballerinana. 1953 hän perusti balettikoulun Helsingin Käpylään. 1960-luvun alussa Tamara innostui jazztanssista ja opiskeltuaan sitä monipuolisesti hän perusti jazztanssikoulun, joka nykyisin tunnetaan Tamara Rasmussen Opistona. Vuonna 1980 koulun esiintyvästä ryhmästä syntyi esittävän tanssitaiteen ja taidekasvatuksen parissa työskentelevä Jazz-Point. Tamaran tytär tanssitaiteilija/koreografi Vivianne Budsko-Lommi on vuodesta 1992 toiminut Jazz-Pointin taiteellisena johtajana sekä opiston rehtorina ja pääopettajana. Hän on kehittänyt opistosta yhden maamme merkittävimmistä nykytanssin opinahjoista. 2023 hänelle myönnettiin Tanssitaide elämäntyönä -palkinto. Viviannen tyttäret, opiston kasvatit, näyttämötaiteilijat Natasha, Misa, Aksinja ja Oksana Lommi jatkavat edelleen Tamaran perintöä ja ovat vahvasti mukana juhlanäytöksessä.


Lipunmyyntitiedot

Peruslippu | 36 €
Alennuslippu I 28 € Alle 16-v., opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varus- ja siviilipalvelushenkilöt. Varauduthan esittämään alennukseen oikeuttavan todistuksen.
Ammattilaislippu I
25 € Tanssi- ja teatterialan ammattilaiset. Varauduthan esittämään alennukseen oikeuttavan todistuksen.

Pay What You Can | Esitykseen on myynnissä myös pieni määrä ”Pay What You Can”-lippuja. PWYC-lipuilla halutaan lisätä näytösten saavutettavuutta ja tarjota haastavasta taloudellisesta tilanteesta riippumatta mahdollisuus kokea Tanssin talon esityksiä. PWYC-lipuissa voi valita kolmesta eri hintavaihtoehdosta itselle parhaiten sopivan lipun hinnan. Saatavilla Lasipihan myyntipisteestä sekä täältä. Lue lisää Pay What You Can -lipuista ja muista lippukäytännöistä.

Erkko-salin katsomossa ei ole merkittäviä näköesteitä, ja katsomo mahdollistaa hyvän näkyvyyden myös reunapaikoilta. Tämän vuoksi katsomo nousee jyrkästi. Huomioithan, että taaemmille riveille noustaan portaikkoa pitkin, eikä katsomoon ei ole hissiä.

Lippuja saatavilla verkkokaupan lisäksi Kaapelitehtaan Lasipihan myyntipisteestä.

Otathan Tanssin talon asiakaspalveluun yhteyttä lipunmyyntikysymyksissä: info@tanssintalo.fi


Tukijat

Skr harmaa logo png
Svenska kulturfonden logo svart RGB
Helsinki logo

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon