Jauniskis 2mpx 65 of 103
Show photographer Gabrielius Jauniškis

Miss Plastica: Concent

Tilaa tarjoilut
  • Esitysaika

    Ke 7.6. klo 18.30

  • Ikäraja +18

Baltic Take Over on festivaali, radikaali kokeilu, baltialaisen taiteen pikakurssi ja päämäärä matkalla Liettuasta Helsinkiin. Tanssin talolla on ilo toimia yhtenä uuden tapahtuman näyttämöistä.

Teoksen koreografi analysoi suostumuksen ja sen puutteen konseptia yhteiskunnassamme omasta näkökulmastaan. Teos käsittelee myös oletusarvoisen toiminnan ja kyseenalaistamattoman, passiivisen suostumuksen teemoja. Povilas Bastys tarkastelee tiettyjä kulttuurin osa-alueita, joissa suostumus on peruselementti, ja sekoittelee niitä yhteiskunnassa esiintyviin tilanteisiin, joissa suostumusta ei hänen mielestään huomioida tai sitä manipuloidaan.

Esityksen pääosassa nähdään drag queen -alter ego Miss Plastica, jota koreografi on työstänyt vuodesta 2013 lähtien. Hahmo venyttää rajoja yleisön kanssa sukeltamalla BDSM:n maailmaan ja tutkimalla dominoinnin ja alistumisen konsepteja. Teoksessa käsitellään myös tiettyjä taistelulajeja ja niiden yhteyttä sukupuolen ja vallan projisointiin performatiivisuuden kautta.

Visuaalisten suostumuksen kuvailujen kautta teoksen luoja riisuu tietyt käsitykset ja leikittelee niiden kanssa käymällä visuaalista vuoropuhelua itsensä kanssa epämukavuuden ja yhteiskunnassamme vallitsevan pidättyväisyyden tunteen pohjalta. Silmiä hivelevän estetiikan avulla koreografi pyrkii tarjoamaan erilaisen näkökulman tiettyihin tilanteisiin ja kulttuureihin suostumuksen antamisen kautta – valinta, joka meillä kaikilla tulisi olla. Esitys pyrkii herättelemään ihmisiä kohti tietoista päätöksentekoa oletusarvoisen toiminnan sijaan tekijän henkilökohtaisen näkökulman kautta.

Ikäsuositus +18 vuotta. Teoksessa käytetään kovia ääniä ja vilkkuvia valoja.

Teos on osa Baltic Take Over -festivaalia. Lue lisää tapahtumasta.

Tutustu myös toiseen Tanssin talolla nähtävään Baltic Take Over -teokseen.

Povilas Bastys

Povilas Bastys on nykytanssija/koreografi, joka on omistautunut dragin ja ihmiskehon visuaalisten ja transformatiivisten kykyjen maailmalle, joita hän tutkii teoksissaan. Vuodesta 2015 lähtien Povilas on sukeltanut kabareekulttuuriin. Nykyisin järjestää kabareetapahtumia Liettuassa ja etsii tapoja esitellä ja sekoittaa kyseistä kulttuuria teatterin lavoilla.

Konstantin Kosovec

Konstantin Kosovec on nykysirkustaiteilija, joka on harrastanut vuodesta 2008 lähtien useita eri lajeja, lähinnä ilma-akrobatiaa, käynyt eri lajien tunneilla ja työskennellyt itsenäisesti. Vuodesta 2013 lähtien hän on osallistunut sirkus- ja tanssiesitysten kehittämiseen ja yhdistänyt eri taiteenaloja toisiinsa.LIPUNMYYNTITIEDOT

Lipunmyynnistä vastaa Baltic Take Over.

Peruslippu | 15€
Alennuslippu | 10 € Opiskelijat, lapset, eläkeläiset, työttömät.
Ammattilaislippu
| 10 €

Kuva: Gabrielius Jauniškis

Työryhmä

Koreografia, puvustus, maskeeraus ja performanssi

Povilas Bastys

Performanssi

Konstantin Kosovec

Musiikki

Karolina Ramonė

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon