Be Company I SLAVE pic 1
Show photographer Kuva: Vismante Ruzgaite

Be Company: I SLAVE: a contemporary love story

Tilaa tarjoilut
  • Esitysaika

    To 8.6. klo 20.00

  • Ikäsuositus +14 vuotta

Baltic Take Over on festivaali, radikaali kokeilu, baltialaisen taiteen pikakurssi ja päämäärä matkalla Liettuasta Helsinkiin. Tanssin talolla on ilo toimia yhtenä uuden tapahtuman näyttämöistä.

Onko rakkautta olemassa vain sellaisena, kuin me sen olemme kokeneet? Esitys ”I SLAVE: a contemporary love story” perustuu rakkauden teemaan, joka saa useimmat ihmiset hymähtämään ja kutsumaan aihetta kliseiseksi. Teoksen luojat tuovat esiin sukupolvellemme relevantteja tilanteita, joista ei useinkaan puhuta ääneen.

Sinkkunaiset ja naiset parisuhteessa, jotka pikemminkin kuvaavat yhtä ja samaa naista eri aikoina ja eri tilanteissa, luovat ja kommentoivat toisiaan tilassa. He luovat mielikuvia itsestään muiden silmissä laatimalla strategioita siitä, miten itsensä esittää ympäristölleen. Koreografit ja BE COMPANYn perustajat Agnietė Lisičkinaitė ja Greta Grinevičiūtė etsivät näille mielikuville parasta kulmaa ja luovat samaan aikaan sekä intiimin että avoimen tilan, jossa kohtaavat katsojan.

Toinen on lumoutunut parisuhteen tavoittelusta ja abstraktista rakkauden tunteesta, kun taas toinen on täydellisen, ympäristön muokkaaman parisuhteen mielikuvan lumoissa. Molemmat pohtivat samaa kysymystä: Miten siirtyä rakkauden tavoittelusta sen toteuttamiseen? Miten median luoma ideaali on mahdollista saavuttaa? Onko se ensinkään realistista?

Teos on osa Baltic Take Over -festivaalia. Maiden kuraattorit ovat kutsuneet taiteilijoita kaikista Baltian maista valtaamaan Helsingin kaupungin kesäkuussa viiden päivän ajaksi. Festivaali kutsuu koolle yleisön ja tarjoaa osallistuville taiteilijoille arvokkaan kohtaamis- ja verkostoitumistilaisuuden.

Lue lisää tapahtumasta.

Tutustu myös toiseen Tanssin talolla nähtävään Baltic Take Over -teokseen.Lipunmyyntitiedot

Lipunmyynnistä vastaa Baltic Take Over.

Peruslippu | 15€
Alennuslippu | 10 € Opiskelijat, lapset, eläkeläiset, työttömät.
Ammattilaislippu
| 10 €


Lisätietoa Be companysta ja taiteilijoista

BE COMPANY on itsenäinen nykytanssitaiteen organisaatio. Kaksi yhteiskunnallisesti aktiivista ja määrätietoista koreografia, Agniete ja Greta, ovat valmiita puolustamaan vakaumuksiaan, vapauksiaan ja yhteiskunnallisten vähemmistöjen oikeuksia. Taiteilijat pyrkivät luomaan yhtenäistä vuoropuhelua esittävän taiteen ja yhteiskunnallisen toiminnan välille sekä laajentamaan monimuotoisuuden ja itseilmaisun rajoja Liettuassa. Näistä syistä he tekevät säännöllisesti yhteistyötä erilaisissa taiteellisissa ja sosiokulttuurisissa hankkeissa muun muassa LGBT+-yhteisön, kansallisten vähemmistöjen ja eri ikäryhmien kanssa. Usein heidän työnsä todellisuus lähestyy fantasmagoriaa, jossa hyödynnetään eri medioiden synergiaa.

Lue lisää osoitteessa www.bekompanijos.lt

Kuva: Vismante Ruzgaite

Tekijät

Luova työryhmä

Greta Grinevičiūtė, Agnietė Lisičkinaitė, Sigita Ivaškaitė, Dominykas Digimas, Morta Nakaitė, Povilas Laurinaitis

Vastaava tuottaja

Domantė Tirylytė

Tuotanto

BE KOMPANIJOS/BE COMPANY

Tukijat

Rokiskis Kulturos Centras
Kirtimai Kulturos Centras
LTK Originalus Logotipas anglu

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon