ONSTAGE Tiia Kasurinen Saara Taussi 3
Show photographer Saara Taussi

Tiia Kasurinen: ONSTAGE – The Concert

Tilaa tarjoilut
 • Esitysajat

  To 31.8. klo 19
  Pe 1.9. klo 19
  La 2.9. klo 19
  Su 3.9. klo 15

 • Kesto 1 h 30 min

  Esityksessä on numeroimaton seisomakatsomo. Istumapaikkoja järjestetään tarvitseville.

ONSTAGE inspiroituu poptähdistä, klubikeikoista ja lava-alter egoista – erityisesti musiikkimaailman femmeistä, jotka ovat valjastaneet yleisön katseen voimavarakseen. Teos tutkii läsnäoloa lavalla: nykykoreografia ja visuaalinen muodonmuutos kohtaavat musiikin tekemisen ja esittämisen käytänteet.

ONSTAGE pohjautuu esiintyjä-koreografi Tiia Kasurisen sekä äänisuunnittelija Olli Lautiolan esitystä varten perustettuun elektropop-yhtyeeseen ja EP-levyyn, jota Kasurinen ja Lautiola ovat säveltäneet ja sanoittaneet vuosien 2021–2023 aikana. Teoksen päähenkilö on Kasurisen maskeerauksen avulla löydetty alter ego -hahmo. Lavalla nähdään lisäksi vogue- ja performanssitaideduo Amanda & Lydia (Amanda 007 ja Lydia Ofi Teresia).

Helsingin juhlaviikoilla nähtävä esitys on levyn julkaisukeikka, tanssiteos, musiikillinen kokeilu ja koreografinen alter ego -tutkimus. Mitä tanssiteoksen ja klubikeikan yhdistyminen herättää esiintyjässä ja yleisössä?

Esitys kiinnostuu musiikin esitystilanteiden hetkessä syntyvistä sekä suunnitelluista koreografioista. Teos pohtii karisman ja katseen teemoja ja vaikuttuu artisteista kuten Nadia Tehran, Grimes, Madonna, Lizzo, Arca1000000, Ariana Grande, Whitney Houston, Donna Missal, Billie Eilish ja FKA Twigs.

“Keikoilla käydessäni huomaan, että inspiroidun artistien liikelaaduista, asennoista ja spontaaneista koreografioista; erityisesti minua puhuttelee nais- ja femme-esiintyjien rohkea tilan ottaminen sekä asennot, joita ei näe arkikuvastossa. Koen konsertit kineettisenä tilana – aivan kuten tanssitaiteen lavoilla, liike voi koskettaa ja liikuttaa katsojaa. Mitä tapahtuu, kun klubikeikka asetetaan tanssin kontekstiin?” –Tiia Kasurinen

Huom. esityksessä on numeroimaton seisomakatsomo. Istumapaikkoja järjestetään niitä tarvitseville.

Esitys on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa.

LIPUNMYYNTI

Juhlaviikojen Tanssin talon tapahtumien ennakkolipunmyynnistä vastaa Lippu.fi Otathan ensisijaisesti yhteyttä Lippupisteen asiakaspalveluun lipunmyyntiä koskevissa kysymyksissä.

Peruslippu | 33,50 €
Alennusliput
| 23,50 € Alle 25-vuotiaat, opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt
Eläkeläiset | 30,50 €

Tutustuthan Juhlaviikkojen lipunmyynnin ehtoihin tämän linkin takaa. Juhlaviikkojen lipunmyyntiä koskevat tiedustelut: liput@helsinkifestival.fi


Kuva: Saara Taussi

Krediitit

Konsepti, koreografia

Tiia Kasurinen (she/her)

Esitys

Tiia Kasurinen, Lydia Ofi Teresia (she/her), Amanda 007 (she/her), Olli Lautiola (he/him)

Äänisuunnittelu

Olli Lautiola & Tiia Kasurinen

Valosuunnittelu

Mikko Kaukonen (he/him)

Valosuunnittelu/mentorointi:

Sofia Linde (she/her)

Pukusuunnittelu

Annukka Havukumpu (she/her)

Lavasuunnittelu

Landys Roimola (she/her)

Liikegrafiikka

Gabriel Boicel (he/him)

Tukijat ja yhteistyökumppanit

: Zodiak - Uuden tanssin keskus, Helsingin juhlaviikot, Tanssin Talo, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto, Koneen Säätiö/Saaren kartanon residenssi

Residenssit

Saaren kartanon residenssi/Koneen Säätiö, Vantaan Tanssiopisto, Zodiak

Tuotanto

Tiia Kasurinen, Zodiak, Helsingin juhlaviikot

Valokuvat

Saara Taussi (she/her)

Teaservideot

Eva-Liisa Orupöld (she/her)

Keskustelutilaisuus

Hannu Rytky

Keskustelutilaisuus esityksen jälkeen:

Pe 1.9. klo 20.30 Pannu-halli

Kieli: englanti

Keskustelemassa Tiia Kasurinen, Olli Lautiola, Amanda 007 ja Lydia Ofi Teresia. Haastattelijana Neil Wallace (PerformingHEL)

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon