Copy of terosaarinen hzhunt yhdistelmakuva nelio

Tero Saarinen Company: Hz | HUNT

Tilaa tarjoilut
 • Esitysajat

  To 31.03. klo 19:00


  Pe 01.04. klo 19:00


  La 02.04. klo 19:00


  Ti 05.04. klo 19:00


  Ke 06.04. klo 19:00


  To 07.04. klo 19:00


  Pe 08.04. klo 19:00


  La 09.04. klo 19:00


  Väliaika 30 min.

Klassikko ja uutuus luotaavat aikamme ärsyketulvaa

Suomalaisen tanssin lippulaivan ensimmäinen sesonki Tanssin talossa! Tule ja koe Kevätuhrin merkittävimpien nykytulkintojen joukkoon maailmanlaajuisesti noussut Tero Saarisen koreografia HUNT (2002) uusilla valovoimaisilla solisteilla sekä koreografi Johanna Nuutisen TSC:n tanssijoille luoma kantaesitys Hz samassa illassa!

Hz (Hertsi) on monimuotoisesti aisteja ruokkiva syväsukellus ääniaaltoihin. Merten äänisaaste toimii teoksessa metaforana nykyajan ärsyketulvalle. Viiden valovoimaisen tanssijan tulkitsema teos kuljettaa yleisönsä alueelle, jossa kuultu muuttuu kokonaisvaltaisesti koetuksi. Johanna Nuutisen Hz on TSC:n ensimmäinen tilausteos ryhmän ulkopuoliselta koreografilta.

Tero Saarisen merkkiteos HUNT syntyi Venetsian biennaalin tilaamana 2002. Saarinen esitti sooloaan yli kymmenen vuoden ajan kaikkiaan yli 80 kaupungissa ja 32 maassa vuoteen 2013 asti. Kriitikoiden ja katsojien ylistämää teosta pidetään yhtenä Igor Stravinskyn Kevätuhrin merkittävimmistä nykytulkinnoista. Nyt Saarinen siirtää teknisesti ja ilmaisullisesti vaativan soolonsa kahdelle uudelle tanssijalle: äärimmäisen karismaattisena tulkitsijana tunnetulle Auri Aholalle (31.3. – 5.4.) ja huippu-uraa baletissa maailmalla tekevälle Atte Kilpiselle (6. – 9.4.).

HUOM! Illassa käytetään voimakasta strobovaloa ja ääntä.

Lue lisää Tero Saarinen Companyn sivuilta

Hz | HUNT käsiohjelma saatavilla verkossa

Digitaalinen käsiohjelma sisältää runsaasti ennennäkemätöntä kuva-, video- ja tekstimateriaalia, joiden avulla voit sukeltaa teosten maailmaan ja kurkistaa kulissien taakse jo ennen esitystä. Tutustu teoksiin ja lue kulttuuritoimittaja Suna Vuoren esseestä, miksi nykytanssi tarvitsee klassikkonsa. Pääset sisältöön alla olevasta linkistä. Huomioithan, että sisältö on suunniteltu mobiili- ja tablettilaitteille.

KÄSIOHJELMAAN

LIPPUJEN PALAUTUS- JA PERUUTUSEHDOT

Liput ovat sairastapauksen vuoksi mahdollista vaihtaa myöhempiin esityksiin. Jos myöhempi esitysaika ei ole mahdollinen, liput voidaan vaihtaa lahjakorttiin, joka on voimassa Tero Saarinen Companyn myöhempiin esityksiin Tanssin talossa. Lippujen vaihto tulee tapahtua ennen esitystä: jos et ole hyödyntänyt esityksen vaihtomahdollisuutta ajoissa, maksettuja lippuja ei lunasteta takaisin. Otathan yhteyttä peruutus- ja varauskyselyissä: info@terosaarinen.com

”HUNT kanavoi suuria teemoja: syntymää, kuolemaa ja kehollisuuden katoamista. Lisäksi se – illan toisen teoksen HZ tavoin – puhuu informaatiotulvasta, joka turruttaa meidät ja saa meidät kadottamaan itsemme. Tuntuu, että teema on nyt entistäkin ajankohtaisempi.”

— Tero Saarinen

Tero Saarinen Company: HZ

Johanna Nuutinen

Koreografia

Tuomas Norvio

Äänisuunnittelu

Joonas Tikkanen


Skenografia

Mert Otsamo

Pukusuunnittelu

Jarkko Lehmus


Dramaturgia

Tanssi

Elina Häyrynen, Natasha Lommi, Saida Solla, Eero Vesterinen, Riccardo Zandonà (varalla: Sofia Ruija), Vastaava harjoittaja: Satu Halttunen

Tuotanto

Tero Saarinen Company yhteistyössä Johanna Nuutinen+CO:n kanssa

Kesto

40 minuuttia

Kantaesitys

31.3.2022, Tanssin talo, Helsinki

Tero Saarinen Company: HUNT

Tero Saarinen

Koreografia

Igor Stravinsky: Kevätuhri

Musiikki

Mikki Kunttu


Valosuunnittelu ja lavastus

Marita Liulia


Multimedia

Erika Turunen


Pukusuunnittelu

Tanssi

Auri Ahola, Atte Kilpinen, Vastaava harjoittaja: Henrikki Heikkilä

Auri Ahola: 31.3. / 1.4. / 2.4. / 5.4. Atte Kilpinen: 6.4. / 7.4. / 8.4. / 9.4.

Alkuperäinen tuotanto

Tero Saarinen Company yhteistyössä Venetsian biennaalin (Italia) ja Octobre en Normandie (Ranska) kanssa

Kantaesitys

02.06.2002, Venetsian biennaali, Italia

Kesto

35 minuuttia

Tero Saarinen Companyn esityksiä Tanssin talossa ovat tukeneet

Jane ja Aatos Erkon säätiö sekä anonyymi lahjoittaja

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon