Skeleton Conductor 2

Skeleton Conductor XR Art

Tilaa tarjoilut
  • Info

    Virtuaaliteos on 12 minuuttia kestävä kokonaisuus, johon on vapaa pääsy, mutta varaathan itsellesi paikan etukäteen. Katso yksityiskohtaisemmat esitysajat paikkaa varatessasi.

Skeleton Conductor XR Art on yksilöllinen VR-taidekokemus, jossa vapaa kehollinen ilmaisu antaa tilaa kinesteettiselle säveltämiselle ja itsen kuuntelulle.

Kokijakeskeinen, interaktioon perustuva moniaistinen virtuaaliteos on uuden teknologian esitystaidetta. Yksilöllisessä teoksessa katsoja on oman kokemuksensa tuottaja ja tulkitsija. Katsojan kehollinen toiminta tuottaa ja muokkaa kokemuksen visuaalista ja musiikillista maailmaa - virtuaalisen maailman impulssit suodattuvat kehollisen havainnon läpi aktivoiden toimijuutta.
Teos voitti People's Choice Award -palkinnon vuonna 2020 Altered-festivaalilla (USA) ja sitä on esitetty useilla taide ja VR festivaaleilla.

Yleisöohje: Katsojia pyydetään varaamaan oma henkilökohtainen kokemusaikansa ja saapumaan paikalle 5-10 min ennakkoon. Katsoja ohjataan Kaapelitehtaan lasipihalta Pannuhallin lämpiöön, jossa kullekin katsojalle on varattu yksilöllinen kokemusaika. Häntä avustetaan pukemaan ylleen VR-katseluvisiiri ja kokemusohjaimet sekä ohjeistetaan teoksen kokemiseen. Kokemuksen jälkeen katsoja voi jäädä lämpiöön reflektoimaan omaa kokemustaan vastaamalla tutkimuskyselyyn. Teoksen kokeminen ei edellytä aiempaa kokemusta Vr-laitteista tai interaktiivisesta esitystaiteesta. Suositusikä 12 v.

Teoksen yleisöä kutsutaan osallistumaan tutkimukseen, joka tarkastelee digitaalisen esitystaiteen yleisökokemusta.

Taiteilija Hanna Pajala-Assefan väitöstutkimus Taideyliopistossa tarkastelee medioidun, interaktiivisen esitystaiteen kokemusta ja koreografiaa.

Taiteelliseen tutkimukseen liittyvä tapaustutkimus Skeleton Conductor XR Art esitysten yhteydessä 6.-8.6., sekä erilliset haastattelut 10.- 14.6.

Tutkimukseen voi osallistua kahdella tapaa.
Ryhmä A: Vastaa esityskokemuksen jälkeen lyhyeen tutkimuskyselyyn
Ryhmä B: Vastaa esityskokemuksen jälkeen lyhyeen tutkimuskyselyyn ja osallistuu ryhmähaastatteluun 10.- 14.6. sekä luovuttaa oman liikkeenseurantatiedon tutkimustarkoitukseen.

Lisätietoja tutkimuksesta ja ilmoittautumiset tutkimuksen osallistujaksi paikkavarauksen yhteydessä. Tiedustelut tutkimuksesta: hanna.pajala-assefa@uniarts.fi

Tapahtuma on varattu täyteen! Voit ilmoittautua jonoon.

Tapahtuman järjestää Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu. Samaan aikaan on koettavissa Mammu Rankasen teos Ningen.

Mammu Rankanen: Ningen

Teoksen työryhmä

Konsepti ja koreografia

Hanna Pajala-Assefa

Visuaaliset efektit

Daniel Leggat

Äänisuunnittelu

Janne Storm

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon