Grandmaster 6

Rakkautta & Anarkiaa: The Grandmaster

 • Päivämäärä

  16.9-16.9.2023

 • Kokonaiskesto

  2 h 10 min

 • Tila

  Pannuhalli

Tilaa tarjoilut
 • lauantai 16.9. klo 18


  Ikäraja: K12


  Tekstitys: ruotsi, suomi


  Sisältövaroitukset: Väkivalta

Hongkongin tuhlaajapojan kymmenennen elokuvan nimessä esiintyvä suurmestari on Bruce Leen opettaja, legendaarinen Ip Man (Tony Leung), mutta mukana on melkoinen kaarti eri tyylisuuntien mestareita. The Grandmaster on aikakauden kuvaus ja täyttymättömän rakkauden balladi. Shigeru Umebayashin musiikki viiltää taas suoraan sydämeen.

Etelässä Foshanissa eläneen Ip Manin tarina kattaa Kiinan traagiset myllerryksen vuodet, japanilaisten miehityksen, katkeran sisällissodan sekä etelän ja pohjoisen kung fu -koulujen konfliktit. Zhang Ziyi häikäisee pohjoisen suurmestarin tyttären Gong Erin roolissa elegantin ja kieppuvan bagua-tyylin taitajana.

Kaipuun kuvaamisen akrobaatin Wong Kar-wain tyyli perustuu keskeisesti läheiseen yhteistyöhön lavastaja William Chang Suk Pingin kanssa. Kiinan subtrooppiseen etelään ja talviseen pohjoiseen rakennettiin elokuvaa varten rautatieasemia ja katuja, bordelleja ja palatseja. Tuulen pyörteessä heilahtava luminen kirsikankukka tulee uniin. Gong Erin turkiskaulus kutittaa kiihkeästi mielikuvitusta. Jokainen kuva on kehystämisen arvoinen. “Ip Man on lopuksi yhä pystyssä, ei sen takia miten hän taistelee, vaan sen takia, miten hän elää”, kiteyttää Tony Leung.

Teksti: Mika Siltala, R&A-katalogi 2013

Lipunmyyntitiedot

Lipunmyynnistä vastaa HIFF - Rakkautta ja anarkiaa. Katsothan lisätiedot ja otat ensisijaisesti yhteyttä Rakkautta ja anarkiaa -toimistoon lipunmyyntiä koskevissa kysymyksissä.

Sarjakortit myynnissä 31.8. alkaen. Yksittäiset näytösliput (à 12 €) tulevat myyntiin 7.9. Rakkautta ja anarkiaa -verkkokauppaan.

Sarjaliput

HURMIO (sis. 5 lippua) 55 €
HURMIO ympäristösarjakortti* (sis. 5 lippua) 60 €

PARATIISI (sis. 12 lippua) 112 €
PARATIISI ympäristösarjakortti* (sis. 12 lippua) 117 €

EUFORIA (sis. 20 lippua) 180 €
EUFORIA ympäristösarjakortti* (sis. 20 lippua) 185 €

*ympäristösarjakorteista lahjoitetaan 5 euroa Luontoliiton metsäryhmälle. R&A lipunmyyntipisteillä on myös mahdollista lahjoittaa suurempi summa.

Sarjakortin voit ostaa verkkokaupasta tickets.hiff.fi.

Alennussarjakortit

Tarjolla myös alennushintaisia sarjakortteja opiskelijoille, 70 vuotta täyttäneille ja työttömille. Alennetut sarjakortit ovat myynnissä ainoastaan lipunmyyntipisteillä. Alennusryhmien sarjakortteja ei myydä verkkokaupassa. Lue lisää Rakkautta ja anarkian sivuilta.

Traileri

Tekijät

Ohjaaja

Wong Kar-wai

Käsikirjoitus

Haofeng Xu, Jingzhi Zou, Kar-Wai Wong

Elokuvasuunnittelu

Philippe Le Sourd

Editointi

Hung Poon, Benjamin Courtines, William Chang

Projektisuunnittelu

Alfred Yau, William Chang

Äänisuunnittelu

Robert Mackenzie, Nopawat Likitwong

Musiikki

Nathaniel Méchaly, Stefano Lentini, Shigeru Umebayashi

Näyttelijät

Elvis Tsui, Qingxiang Wang, Cung Le, Tony Leung Chiu-wai, Song Hye-kyo

Julkaisuvuosi: 2013

Elokuvan välittäjänä toimii Cinema Mondo

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon