Fame 3

Rakkautta & Anarkiaa: Fame

 • Päivämäärä

  16.9-16.9.2023

 • Kokonaiskesto

  2 h 14 min

 • Tila

  Pannuhalli

Tilaa tarjoilut
 • lauantai 16.9. klo 21.00


  Näytöksen ikäraja (anniskelunäytös): K18


  Kieli: englanti


  Sisältövaroitukset: abortti, homofobia, rasismi, seksuaalinen väkivalta

Nuori ensemble opiskelee tanssia, musiikkia ja näyttelijäntaidetta New Yorkissa. Jokaisen on navigoitava reitti omaksi itsekseen luovuuden ja ihmissuhteiden hymykuoppaisella tiellä. Kaikista ei tule erityisiä ja ne, joista tulee, eivät ehkä kestä sitä. Hitaasti siivet kuitenkin aukeavat, ja se on ihanaa.

Fame palkittiin parhaan musiikin ja parhaan alkuperäisen kappaleen Oscar-palkinnoilla. Irene Cara esittää nimikappaleen, joka vuosien ajan on kuulunut maailman kuunnelluimpien ja tunnistettavimpien elokuvasävelmien joukkoon. Kohtauksissa vuorottelevat live-äänitetty soitto ja laulu, jotka paljaudessaan muistuttavat musiikin käsityöläisyydestä, sekä toisaalta numerot, jotka levittäytyvät fantastisiksi musiikkivideokohtauksiksi ja vuotavat taidekoulun ovista kaduille.

Alan Parkerin elokuvaa seurasivat televisiosarja, Broadway-musikaali sekä vuoden 2009 uudelleenfilmatisointi. Vimma kannattelee, sillä harva rakastaa niin hulluna ja haluaa niin ehdottomasti kuin nuorena.

Elokuva esitetään festivaalilla osana Tanssin talon ja Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yhteistyötä. Yleisö äänesti Famen mukaan festivaaliohjelmiston kameran ja kehojen liikettä ylistävien elokuvien joukkoon.

Teksti: Alina Tolvanen

Huom. kyseessä on K 18 anniskelunäytös.Lipunmyyntitiedot

Lipunmyynnistä vastaa HIFF - Rakkautta ja anarkiaa. Katsothan lisätiedot ja otat ensisijaisesti yhteyttä Rakkautta ja anarkiaa -toimistoon lipunmyyntiä koskevissa kysymyksissä.

Sarjakortit myynnissä 31.8. alkaen. Yksittäiset näytösliput (à 12 €) tulevat myyntiin 7.9. Rakkautta ja anarkiaa -verkkokauppaan.

Sarjaliput

HURMIO (sis. 5 lippua) 55 €
HURMIO ympäristösarjakortti* (sis. 5 lippua) 60 €

PARATIISI (sis. 12 lippua) 112 €
PARATIISI ympäristösarjakortti* (sis. 12 lippua) 117 €

EUFORIA (sis. 20 lippua) 180 €
EUFORIA ympäristösarjakortti* (sis. 20 lippua) 185 €

*ympäristösarjakorteista lahjoitetaan 5 euroa Luontoliiton metsäryhmälle. R&A lipunmyyntipisteillä on myös mahdollista lahjoittaa suurempi summa.

Sarjakortin voit ostaa verkkokaupasta tickets.hiff.fi.

Alennussarjakortit

Tarjolla myös alennushintaisia sarjakortteja opiskelijoille, 70 vuotta täyttäneille ja työttömille. Alennetut sarjakortit ovat myynnissä ainoastaan lipunmyyntipisteillä. Alennusryhmien sarjakortteja ei myydä verkkokaupassa. Lue lisää Rakkautta ja anarkian sivuilta.

Traileri

Tekijät

Ohjaaja

Alan Parker

Käsikirjoitus

Christopher Gore

Elokuvasuunnittelu

Michael Seresin

Editointi

Michael Seresin

Projektisuunnittelu

Geoffrey Kirkland

Äänisuunnittelu

James Fenton

Musiikki

Michael Gore

Näyttelijät

Eddie Barth, Irene Cara, Lee Curreri, Laura Dean, Antonia Franceschi, Boyd Gaines

Julkaisuvuosi: 1980

Elokuvan välittäjänä toimii Park Circus.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon