Houria 2

Rakkautta & Anarkiaa: Houria

 • Päivämäärä

  15.9-15.9.2023

 • Kokonaiskesto

  1 h 38 min

 • Tila

  Pannuhalli

Tilaa tarjoilut
 • perjantai 15.9. klo 21


  Ikäraja: K18, anniskelunäytös


  Tekstitys: suomi


  Sisältövaroitukset: Väkivalta

Jokaisella on vapaus valita suhtautumisensa elämään ja vastoinkäymisiin. Vapautta päähenkilön arabiankielinen nimikin tarkoittaa.

Houria kertoo kunnianhimoisesta tanssijasta, joka siivoustyönsä lomassa haaveilee urasta Algerian kansallisbaletissa. Hänen toinen suuri haaveensa on ostaa äidille auto, jota varten hän kerää rahaa lyömällä vetoa öisin järjestettävissä eläintappeluissa. Kun Houria saa vihdoin tarvittavan summan kasaan, hänen peräänsä lähtee hävinnyt vedonlyöjä, joka vaatii saada rahansa takaisin. Raivostunut mies käy hänen kimppuunsa ja jättää tajuttomana kadulle makaamaan. Herätessään sairaalassa Houria ei pysty enää puhumaan eikä liiemmin tanssimaankaan. Sisukas nainen kieltäytyy hylkäämästä unelmiaan ja taistelee toipuakseen. Kuntoutuksen aikana hän tapaa muita kovia kokeneita naisia, joiden kanssa hän voittaa vaikeudet. Kaunis selviytymistarina ylistää yhteistyötä.

Esikoisohjauksellaan Papicha (R&A 2019) hurmannut Mounia Meddour on kuvannut yleismaailmallisen tarinan, jossa samalla sivutaan algerialaisen yhteiskunnan ajankohtaisia kysymyksiä siirtolaisuudesta aina islamistitaistelijoiden armahduksiin. Tanssielokuvan soundtrack saattaa olla festivaalin menevin.

Teksti: Omar Fasolah

Huom. K 18 anniskelunäytös.Lipunmyyntitiedot

Lipunmyynnistä vastaa HIFF - Rakkautta ja anarkiaa. Katsothan lisätiedot ja otat ensisijaisesti yhteyttä Rakkautta ja anarkiaa -toimistoon lipunmyyntiä koskevissa kysymyksissä.

Sarjakortit myynnissä 31.8. alkaen. Yksittäiset näytösliput (à 12 €) tulevat myyntiin 7.9. Rakkautta ja anarkiaa -verkkokauppaan.

Sarjaliput

HURMIO (sis. 5 lippua) 55 €
HURMIO ympäristösarjakortti* (sis. 5 lippua) 60 €

PARATIISI (sis. 12 lippua) 112 €
PARATIISI ympäristösarjakortti* (sis. 12 lippua) 117 €

EUFORIA (sis. 20 lippua) 180 €
EUFORIA ympäristösarjakortti* (sis. 20 lippua) 185 €

*ympäristösarjakorteista lahjoitetaan 5 euroa Luontoliiton metsäryhmälle. R&A lipunmyyntipisteillä on myös mahdollista lahjoittaa suurempi summa.

Sarjakortin voit ostaa verkkokaupasta tickets.hiff.fi.

Alennussarjakortit

Tarjolla myös alennushintaisia sarjakortteja opiskelijoille, 70 vuotta täyttäneille ja työttömille. Alennetut sarjakortit ovat myynnissä ainoastaan lipunmyyntipisteillä. Alennusryhmien sarjakortteja ei myydä verkkokaupassa. Lue lisää Rakkautta ja anarkian sivuilta.

Traileri

Tekijät

Käsikirjoitus, ohjaus

Mounia Meddour

Elokuvasuunnittelu

Léo Lefèvre

Editointi

Damien Keyeux

Projektisuunnittelu

Chloé Cambournac

Äänisuunnittelu

Olivier Ronval

Musiikki

Maxence Dussere, Yasmine Meddour

Näyttelijät

Tony Leung Chiu-wai, Cung Le, Qingxiang Wang

Julkaisuvuosi: 2022

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon