Copy of Navy Blue 1 Ghislain Mirat
Show photographer Sinje Hasheid, Ghislain Mirat

Oona Doherty: Navy Blue

Tilaa tarjoilut
  • Esitysaika

    Ke 8.2.2023 klo 19:00

  • Kesto 1h, ei väliaikaa.

Palkittu pohjoisirlantilainen koreografi Oona Doherty luo ensimmäisessä suuren näyttämön teoksessaan Navy Blue pahaenteisen tunnelman omaleimaisella ja syvän vaistomaisella koreografisella tyylillään.

Pimeä yö laskeutuu lavalle, ja tuhoisan algoritmin vangiksi jäänyt 12 tanssijan ryhmä alkaa synnyttää meissä pelkoa ja huolta.

Koreografi Oona Doherty käyttää liikettä, musiikkia ja värejä heijastaakseen tuskaa ja yksinäisyyttä sekä työväenluokan ihmisten kamppailuja ja hyväksikäyttöä. Vihaisuudestaan ja uhmakkuudestaan huolimatta Doherty ja hänen tanssijansa etsivät pohjimmiltaan laajempaa yhteisöllistä parantumista ja pelastusta.

Dohertyn vangitsevassa uudessa teoksessa pohditaan Sergei Rahmaninovin ja Jamie xx:n musiikin siivittämänä, missä olemme olleet ja mitä kohti olemme menossa sekä vaaditaan pikaista yhteiskunnallista muutosta.

"Miten voin tuottaa samanaikaista pelkoa näyttämöllä? Tanssimuoto ongelmallisena vapauden symbolina? Unisono eräänlaisena mikrokommunismina? Individualismi sairautena? Käyttämällä klassista tanssimuotoa ja teatterin normeja väkivaltaisen kierteen pelikenttänä. Tuhoisalla algoritmilla." – Oona Doherty

Teos on osa Zodiakin järjestämää Sivuaskel-festivaalia.
Otathan yhteyttä Zodiakin lipunmyyntiin lippuja koskevissa kysymyksissä.

Huom. Erkko-salin katsomo nousee jyrkästi. Taaemmille riveille noustaan portaikkoa pitkin, katsomoon ei ole hissiä. Liikuntarajoitteisille suosittelemme ostamaan paikan ensimmäiseltä riviltä.


Dohertyn teos on erinomainen. Se tuntuu uudelta. Se ei luota liikaa menneisyyteen tai tavoittele tulevaisuudelta jotain tiettyä. Se tuntuu sisimmässä ja käsittelee tätä hetkeä. Se on harvinaista.

— Matthew Paluch / Granmilano

Tutustu myös:

NAVY BLUE FACES

Videoinstallaatio / Pannuhallin kellari: Navy Blue Faces, Oona Doherty & Luca Truffarelli.

Videoinstallaatio nähtävissä luuppina Tanssin talon festivaaliesitysten aikana 11.2. asti.

La 4.2. klo 19 | Ke 8.2. klo 18 | Pe 10.2. klo 18 | La 11.2. klo 16

Sisäänpääsy Tanssin talon esityslipulla.

Videoinstallaatio on sarja kasvoja synkattuna Oona Dohertyn ja Bush Mukarzelin puheeseen Dohertyn teoksesta Navy Blue. Installaatio on tehty vuonna 2022 yhteistyössä ohjaaja Luca Truffarellin kanssa. Teoksessa nähtävät kasvot kuuluvat Navy Bluen 13:lle alkuperäisesiintyjälle.

Navy Blue Faces. Pysäytyskuva videosta.


Oona Doherty & Luca Truffarelli: Hope Hunt filmed

Oona Dohertyn & Luca Truffarellin elokuva esitetään Kaapelitehtaan konttorissa ti 7.2. klo 19:30

Lue lisää Zodiakin sivuilta

Bio: Oona Doherty

Oona Doherty on herättänyt omaleimaisella koreografiallaan paljon kansainvälistä huomiota ja saanut useita palkintoja, ylistäviä arvosteluja ja merkittäviä taiteellisia mahdollisuuksia sekä Irlannissa että sen ulkopuolella. Doherty luo intensiivisiä ja vangitsevia teoksia, jotka vaativat yhteiskunnallista muutosta.

Dohertyn ylistetty sooloteos Hope Hunt and the Ascension into Lazarus (2015) voitti parhaan esiintyjän palkinnon Tiger Dublin Fringe -festivaaleilla vuonna 2016 ja Total Theatre Dance Award -palkinnon Edinburgh Fringe -festivaaleilla vuonna 2017. The Irish Times valitsi Oona Dohertyn yhdeksi vuoden 2017 kymmenestä parhaasta irlantilaisesta taiteilijasta, ja The Guardian äänesti Dohertyn ensimmäisen ryhmäteoksen Hard to Be Soft – A Belfast Prayer (2017) vuoden 2019 parhaaksi brittiläiseksi tanssiesitykseksi. Vuonna 2021 hänelle myönnettiin Hopeinen leijona -palkinto Venetsian Biennaalissa.

Oona Doherty oli yksi Aerowaves-verkoston vuoden 2017 taiteilijoista, Prime Cut Productionsin REVEAL -taiteilija ja The MAC Theatre Belfastin HATCH -taiteilija vuosina 2016–2017, Lyonin Maison de la Danse -teatterin vieraileva taitelija vuosina 2017–2018, La Briqueterie Vitry-sur-Seine -teatterin vieraileva taiteilija vuosina 2017–2019 ja Dublin Dance Festivalin residenssitaiteilija vuosina 2020, 2021 ja 2022. Hän on myös yksi Big Pulse Dance Alliance -verkoston Scaling Up -taiteilijoista.

Koreografia

Oona Doherty

yhteistyössä tanssijoiden kanssa

Alkuperäinen sävellys ja tekijänoikeudet

Jamie xx © by Universal Music Publishing Ltd.

Musiikin tuotanto

William Smith

Lisäksi musiikkia

Sergei Rahmaninov (Piano Concerto no. 2)

Kirjoittamisyhteistyö

Bush Moukarzel

Videosuunnittelu

Nadir Bouassria

Valosuunnittelija ja tekninen päällikkö

John Gunning

Pukusuunnittelu

Oona Doherty, Lisa Marie Barry

Tanssijat

Amancio Gonzalez Miñon, Andréa Moufounda, Arno Brys, Kinda Gozo, Hilde Ingeborg Sandvold, Joseph Simon, Mathilde Roussin, Kévin Coquelard, Sati Veyrunes, Thibaut Eiferman, Tomer Pistiner, Zoé Lecorgne, Magdalena Öttl

Ensi-ilta

10-13. elokuuta 2022, Kampnagel International Summerfestival, Hamburg

Tuotanto

Oona Doherty, OD Works

Yhteistuotanto

Kampnagel International Summer Festival (DE), Sadler’s Wells (UK), Théâtre National de Chaillot (FR), La Biennale di Venezia (IT), Maison de la Danse (FR), Belfast International Arts Festival (UK), The Shed (USA) ja Big Pulse Dance Alliance

Big Pulse Dance Alliance yhteistyössä

Dance Umbrella (UK), Dublin Dance Festival (IR), Torinodanza Festival (IT) and Julidans (NL) ) and presented by Tanz im August / HAU Hebbel am Ufer (DE), Zodiak - Side Step Festival (FI), ONE Dance Week (BG), International Dance Festival TANEC PRAHA (CZ), New Baltic Dance (LT), CODA Oslo International Dance Festival (NW

Tukijat

the German Federal Cultural Foundation, Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelma, Kulturstiftug des Bundes, Direction régionale des affaires culturelles d’Ile-de-France – Ministère de la culture

Eu flag creativeeurope vect bw web 2
Bigpulse logo black web kopio

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon