Image00022 1 04 01

Kielo Dance Company: Yötön yö

 • 2 esitystä

  8.11-9.11.2023

 • Kokonaiskesto

  1 h 25 min (sis. väliaika)

 • Tila

  Pannuhalli

 • Liput

  29-20 €

Tilaa tarjoilut
 • Esitysajat

  Ke 8.11. klo 19.00


  To 9.11. klo 19.00

Esittely


Yötön yö on kahdesta pienteoksesta koostuva kokonaisuus, jossa baletin ja nykytanssin liikekielin kerrotut iltasadut tempaisevat katsojan unien ja unelmien mysteeriseen maailmaan.

"Kun herään tähän yöhön, olen todellisuuden tuolla puolen."

Ensimmäisessä nykybalettiteoksessa Sibelius 6.1. ”Kaiku”, todellisuus lipuu taivaanrantaan ja mielenmaisemat heijastuvat vilkeuneen. Mitä, jos uni onkin todellisempaa kuin valve? Teoksen pohjalla on ajatus siitä, miten ”suoritusyhteiskunnassa” tunteikkuus lakaistaan helposti sängyn alle, pois tehokkaan oravanpyörässä pinkomisen tieltä. Unen tulon myötä inhimilliset emootiot, unelmat ja pelot lopulta ryömivät esiin ja kuljettavat meidät aistikkuuden rikkaaseen universumiin. Sibelius 6.1. ”Kaiku” myös juhlistaa sata vuotta täyttävää Jean Sibeliuksen kuudetta sinfoniaa antamalla sille uuden tulkinnan. Alkuperäisen teoksen jatkuvassa dialogissa kulkevat melankoliset, dramaattiset ja toiveikkaat teemat ovat yhä ajankohtaisia vuonna 2023. Uudistetussa, Juho Suomisen tekemässä sovituksessa Sibeliuksen perintö tervehtii diippiä bassolinjaa, säännöistä vapaata balettia ja koodipohjaista videoinstallaatiotaidetta.

Toinen nykytanssin teos Elements on neljälle tanssijalle, joka pohtii perspektiivin merkitystä erilaisia tilanteita ja tapahtumia tulkittaessa. Työryhmä tarkastelee liikkeen kautta miten ulkoiset tekijät vaikuttavat ruummiilliseen olemiseen ja miten keho reagoi muutokseen. Näkökulmaa tai omaa positiota vaihtamalla muutamme käsitystämme ympäröivästä maailmasta ja tämä heijastuu valinnoissamme sekä tavassamme toimia. Elementsin lähtökohtana tomii koreografi Suvi Niemisen oma lapsuudenaikainen painajainen, jossa tekijä pakoilee suuria valkeita elementtejä loputtomassa tyhjiössä, painostavan ja luuppaavan äänimaiseman rytmittämänä. Yöllinen absurdi maailma oli täynnä kiehtovia suuria muotoja, ja ratkaisu pelon purkamiseen löytyi todellisuuden tältä puolen.


Sini Sihvonen

Lipunmyyntitedot

Peruslippu | 29 €
Alennuslippu | 20€ (alle 26-vuotiaat, opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt)
Eläkeläislippu I 20 €
Ammattilaiset I 20 €
Kannatuslippu I 39 € Tue Kielo Dance Companyn nuoria tanssijoita kannatuslipulla

Pay What You Can | Esitykseen on myynnissä myös pieni määrä ”Pay What You Can”-lippuja. Saatavilla Lasipihan myyntipisteestä sekä täältä. Lue lisää Pay What You Can -lipuista ja muista lippukäytännöistä.

Lippuja saatavilla verkkokaupan lisäksi Kaapelitehtaan Lasipihan myyntipisteestä.

Olethan ensisijaisesti yhteydessä Tanssin talon asiakaspalveluun lipunmyyntiä koskevissa kysymyksissä: info@tanssintalo.fi

Tekijätiedot

Sibelius 6.1. ”Kaiku”

Koreografi

Katerina Torp

Tanssijat

Fanni Frix, Iina Suomalainen, Sini Sihvonen

Ääni

Juho Suominen

Puvut

Katerina Torp, Irina Torp

Videosuunnittelu

Merle Karp, Calvin Guillot

Elements

Koreografi

Suvi Nieminen

Tanssijat

Viktoria Radin, Olli Lautiola, Nasa Abibo Baptista Baldé, Pinja Grönberg

Ääni

Olli Lautiola

Puvut

Suvi Nieminen + työryhmä

Lavastus

Suvi Nieminen, Jere Hokkanen

Tuotantoryhmä: Kielo Dance Company

Tuottaja: Katerina Torp

Tuotanto on rahoitettu Taiteen edistämiskeskuksen apurahan turvin.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon