Footnotes 1

Helsinki Dance Theatre: Footnotes

Tilaa tarjoilut
  • Esitykset
    pe 22.4. klo 19:00
    la 23.4. klo 18:00
  • Ei väliaikaa.

Helsinki Dance Theatren vuoden 2022 teos Footnotes tutkii tanssin keinoin yhteisömme tunnetiloja pandemian tuoman epävarmuuden keskellä, kun pidätämme hengitystä seuraavaa aaltoa odottaessamme.

Teos seuraa tunneskaalaa, joka alkaa ahdistuneisuudesta ja pelosta kulkien hyväksymisen kautta vapauden tunteeseen. Myrskyn edellä odotamme sen saapumista ja myrskyn silmässä odotamme sen laantumista, emmekä saa hetkeäkään hengähtää tai vain elää hetkessä. Teos sisältää kaksi ensi-iltaa, antiikin tarustostoon perustuva Dreams of Sisyphus ja Starting at the End, sekä jo aiemmin ohjelmistossamme nähty Embrace the Tide.

Helsinki Dance Theatre on vuonna 2016 perustettu helsinkiläinen nykytanssiryhmä, joka käsittelee teoksissaan yhteiskunnallisia ja sosiaalisia aiheita. Taiteellinen johtaja ja koreografi Val Suarez on työskennellyt koreografina mm. New Yorkissa, Amsterdamissa, Münchenissä, Kööpenhaminassa ja Tukholmassa. Suarezin laaja työkokemus ja hänen meksikolais-amerikkalainen taustansa tuovat ainutlaatuisen näkökulman aikamme yhteiskunnallisiin ja sosiaalisiin haasteisiin tanssin liikekielen avulla.

Ovet avataan Tanssin taloon tuntia ennen esitystä. Tanssin talon aulabaari palvelee yleisöä ovien avauksen jälkeen
.


Koreografi

Val Rey Suarez

Tanssijat

Sanni-Sofie Eloranta, Julia Ilmo, Joanna Keränen, Juhani Koivisto, Johanna Koivumies, Elli-Noora Nieminen, Iida Nikander, Jiro Tanabe

Tukijat

Helsingin kaupunki - Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Helsingin Tanssiopisto

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon