Mountains press1 c Urban Joren 2000pxl
Show photographer Urban Jörén

Peruttu! Cullberg / Jefta van Dinther: On Earth I’m Done: Mountains

Tilaa tarjoilut
  • Esitysajat
    La 12.02. klo 21:00
    Su 13.02. klo 19:00
    Ei väliaikaa

Tapahtuma on peruttu. Zodiak on yhteydessä kaikkiin lipun ostaneisiin viikolla 4.

**

Mountains on ensimmäinen osa Jefta van Dintherin ruotsalaiselle Cullberg-tanssiryhmälle tekemästä diptyykistä On Earth I’m Done. Arkaaisesta futuristiseen venyvässä esityksessä Van Dinther pohtii, miten olla rakastunut – ja pysyä rakastuneena – alati muuttuvaan maailmaamme.

Ihmisolentoina meitä kalvaa jatkuvasti se, miten ihmisyytemme ja kulttuurimme vaikuttavat planeettaamme, jolla asumme. Huolemme kohdistuu samanaikaisesti alhaalle ja ylös: maan köyhtymiseen ja rajattoman taivaan kutistumiseen.

Esityksessä Van Dinther pohtii, miten olla ja pysyä rakastuneena alati muuttuvaan maailmaamme. Lavalla oleva esiintyjä toimii muuntimena, välikappaleena, joka valittaa kehollisesti meidän kaikkien puolesta. Hänen olemuksensa syntyy fyysisen, biologisen ja antropologisen, sekä painovoiman, vaiston ja halun välisistä yhteyksistä.

"Mountains on luomiskertomus. Se esittää kysymyksiä siitä, mitä tarkoittaa olla ihminen ja olla olemassa sekä huolehtia tästä planeetasta. Mountains syventyy luonnon älykkyyteen ja kulttuurin muotoutumiseen sekä tarkastelee tiivistä sidosta, joka punoo luonnon ja kulttuurin yhteen.” – Jefta van Dinther.

Teos on osa Zodiakin järjestämää kansainvälistä Sivuaskel-festivaalia 12.-20.02.2022.

TUTUSTU FESTIVAALIIN ZODIAKIN SIVUILLA


"Teos vie hämmästyttävälle, vangitsevalle ja kiehtovalle matkalle kohti tuntematonta sisäistä, etsimään (hengellistä) ydintä.”

— Anna Ångström, Svenska Dagbladet.

Jefta van Dinther

Jefta van Dinther (Ruotsi/Saksa) on Berliinissä asuva koreografi ja tanssija.

Jefta kasvoi Ruotsissa, minkä jälkeen hän muutti Hollantiin ja valmistui modernin teatteritanssin linjalta Amsterdamin taideyliopistosta (AHK) vuonna 2003. Jeftan teoksia ovat The Quiet (2019), Dark Field Analysis (2017), Protagonist Cullbergbalettenille (2016), Plateau Effect Cullbergbalettenille (2013), THIS IS CONCRETE (2012), GRIND (2011), The Blanket Dance (2011), Kneeding (2010), The Way Things Go (2009) ja IT’S IN THE AIR (2008).

Jefta opettaa koreografiaa ja jakaa työskentelytapojaan ja praktiikoitaan. Vuosina 2012–2014 hän oli Tukholman tanssi- ja sirkusyliopiston (DOCH) koreografian maisteriohjelman taiteellinen johtaja. Vuosina 2019–2022 Jefta on yksi kolmesta taiteilijasta, jotka tekevät yhteistyötä Cullbergin kanssa.

Cullberg

Cullberg on ruotsalainen kansallisella ja kansainvälisellä tasolla toimiva repertuaaritanssiteatteri, joka osallistuu aktiivisesti yhteistuotantoihin. Cullbergin tavoitteena on tehdä uusimmasta tanssitaiteesta mielenkiintoista mahdollisimman monille. Cullberg tutkii yhteistyössä eri puolelta maailmaa peräisin olevien koreografien kanssa miten tanssia voidaan määritellä, tuottaa ja esittää. Nämä tutkimukset muodostavat jatkuvasti liikkeessä olevan ryhmän keskeiset tukipilarit.

Vuosina 2019–2021 Cullberg työskentelee kolmen taiteilijan kanssa. He ovat Alma Söderberg, Deborah Hay ja Jefta van Dinther. Ryhmän ytimen muodostaa 17 huippuluokan tanssijaa, joilla on keskeinen rooli ryhmän esitysten luomisessa. Cullbergia johtavat taiteellinen johtaja Gabriel Smeets ja toimitusjohtaja Stina Dahlström. Cullberg kuuluu Ruotsin kiertävään kansallisteatteriin Riksteaterniin.

Lue lisää: cullberg.com

Koreografia

Jefta van Dinther

Esiintyjät

Agnieszka Sjökvist Dlugoszewska, Freddy Houndekindo, Marco da Silva Ferreira

Luotu yhteistyössä

Suelem de Oliveira da Silva

Äänisuunnittelu

David Kiers

Lavastus

Numen/For Use

Valosuunnittelu

Jonatan Winbo

Tuotanto: yhteistuottajat

PACT Zollverein Essen, Freiburg Theater ja Vitlycke – Centre for Performing Arts

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon