Okon Fuoko 13 Tanssin talo01 1920 x 1080 px
Show photographer Atte Karttunen

Alpo Aaltokoski Company & Leevi Madetoja: OKON FUOKO – Näe minut

 • 3 esitystä

  15.2-17.2.2024

 • Kokonaiskesto

  1 h 20 min (ei väliaikaa)

 • Tila

  Erkko-sali

 • Liput

  30–15 €

Tilaa tarjoilut
 • Esitysajat

  To 15.2. klo 14.00


  Pe 16.2. klo 19.30


  La 17.2. klo 17.00


  Taiteilijakeskustelut jokaisen esityksen jälkeen.


  Ikäsuositus: yli 7-vuotiaille

Esittely

Sinfoninen tanssi toivekuvista!

Balettipantomiimi Okon Fuoko kuuluu Leevi Madetojan pääteoksiin. Madetojan suurteos vuodelta 1927 on uusklassismia hyödyntävä seikkailu itämaisilla mausteilla. Okon Fuokoa pidetään oululaissäveltäjän viimeisenä mestariteoksena, ja sen musiikkia osoituksena hänen taidoistaan muokata aikansa muotivirtauksista omaa, persoonallista sävelkieltään.

Alkuperäisteoksen tarinassa japanilainen nukkemestari rakastuu omaan luomukseensa kohtalokkain seurauksin. Nyt nähtävän abstraktin baletin koreografi Aaltokoski rinnastaa tarinan nykypäivän selfie-kulttuuriin: ”Internet on kuin toiveiden runsaudensarvi, jossa voimme rakentaa itsellemme ihannekumppania tai yrittää luoda itsestämme sellaisen. Maailman sivu ihminen on projisoinut unelmiaan erilaisiin mielikuviin ja keinotekoisiin rakennelmiin.”

"On peilin viettelevyyttä ja houkuttelevuutta, on näyttävää shownyrkkeilyä ja kuviokelluntaa. Kaikkea näyttäytymistä. Katso minua, teos huutaa. Nykyaikaa, jossa kukaan ei katso kuin itseään."

– Helsingin Sanomat

Torstain 15.2. klo 14 näytös esitetään normaalisti HSL:n lakosta riippumatta. Liput voi halutessa vaihtaa esityksen muihin näytöksiin 16.-17.2. Mahdolliset kysymykset ja yhteydenotot: info@tanssintalo.fi

Tapahtuman järjestää Alpo Aaltokoski Company.

Kuva: Ninna Lindström

Alpo Aaltokoski

Lipputiedot

Peruslippu | 30 €
Eläkeläiset
| 20 €
Alennusliput
| 15 € (Ammattilaiset, alle 25-vuotiaat, opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt). Varauduthan esittämään alennukseen oikeuttavan todistuksen.
Ryhmälippu
| min. 10 hlön ryhmille 18 € /hlö. Ryhmävarauksista voit olla yhteydessä: info@tanssintalo.fi

Pay What You Can | Esitykseen on myynnissä myös pieni määrä ”Pay What You Can”-lippuja. Saatavilla Lasipihan myyntipisteestä sekä täältä. Lue lisää Pay What You Can -lippuista ja muista lippukäytännöistä.

Huom. tapahtumassa on numeroimaton katsomo.

Erkko-salin katsomossa ei ole merkittäviä näköesteitä, ja katsomo mahdollistaa hyvän näkyvyyden myös reunapaikoilta. Tämän vuoksi katsomo nousee jyrkästi. Huomioithan, että taaemmille riveille noustaan portaikkoa pitkin, eikä katsomoon ole hissiä.

Lippuja saatavilla verkkokaupan lisäksi Kaapelitehtaan Lasipihan Info-pisteestä.

Olethan Tanssin talon asiakaspalveluun yhteydessä lipunmyyntiä koskevissa kysymyksissä: info@tanssintalo.fi

Tekijät

Koreografia: Alpo Aaltokoski
Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo
Valosuunnittelu
: Teo Lanerva
Koreografin assistentti
: Johanna Ikola
Tanssijat
: Emiliano Castillo, Johanna Ikola, Jere Jääskeläinen, Unna Kitti, Tuovi Rantanen, Jussi Suomalainen, Esete Sutinen, Jussi Väänänen
Musiikki: Leevi Madetoja: Okon Fuoko (Oulu Sinfonian levytys vuodelta 2005, Alba Music Oy)
Ompelija: Sarita Vepsäläinen
Graafinen suunnittelu: Atte Karttunen
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kulttuurikeskus, Aleksanterin teatteri, Suomen Kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Madetojan Sukuseura ry, Suomen Säveltäjät ry:n Madetoja-rahasto, Uudet klassikot -rahasto

Alpo Aaltokoski Company:

Alpo Aaltokoski Company on yksi suomalaisen nykytanssin peruspilareista. Tunnusomaista Companyn teoksille on koreografinen taito ja sen saumaton vuoropuhelu valo-, ääni- ja pukusuunnittelun kanssa. Tämän ja vahvan liikkeellisen otteensa ansiosta teokset avautuvat kaikenlaisille katsojille. Uransa aikana Alpo Aaltokoski on luonut yli 65 koreografiaa, joita on esitetty yli 30 maassa viidellä mantereella.

”Koreografisen ajatteluni ytimessä ovat inhimillinen olemassaolo, ihmiskeho ja sen tuottama liike. Syntyvä liike itsessään on riittävä lähtökohta teokselle. Taustalla on omaksumani holistinen käsitys ihmisen kokonaisvaltaisuudesta, jossa kehokin on ”ajatteleva”. Ihmisen kehoon on tallentunut koko elämänhistoria; solu- ja geenitasolla lajimme koko evoluutio.” – Alpo Aaltokoski
Nimeton malli

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon