DSC9955
Show photographer Roosa Oksaharju

Balettioppilaitos esittää: kevätjuhla 2023

 • 3 esitystä

  26.5-27.5.2023

 • Kokonaiskesto

  1h 50 min, sisältää 30 min. väliajan

 • Tila

  Erkko-sali

 • Liput

  29-17 €

Tilaa tarjoilut
 • aikataulu

  Pe 26.5.2023 klo 18:00


  La 27.5.2023 klo 15:00


  La 27.5.2023 klo 18:00

 • Kesto 1h 50 min, sisältää 25 min. väliajan

Balettioppilaitoksen oppilaiden ja ammattiopiskelijoiden lukuvuoden uurastus huipentuu kevätjuhlassa toukokuussa upeissa puitteissa Tanssin talossa.

Kevätjuhlan ohjelmassa on klassista balettia ja nykytanssia, kun ohjelmistoon palaa viime keväältä tuttu Pessi ja Illusia ja ammatillisen koulutuksen opiskelijat esittävät Reija Wäreen koreografian Frame.

Lähes koko koulu on mukana Anandah Konosen luomassa baletissa Pessi ja Illusia, joka perustuu Yrjö Kokon satuun. Baletissa kuullaan usean suomalaisen säveltäjän musiikkia.

Koko oppilaitoksen Pessi ja Illusia

Lähes koko koulu on mukana Anandah Konosen luomassa baletissa Pessi ja Illusia, joka perustuu Yrjö Kokon satuun. Kononen on valinnut teokseensa suomalaisten säveltäjien musiikkia Erkki Melartinilta, Armas Järnefeltiltä, Leevi Madetojalta ja Fredrik Paciukselta.

Pessi ja Illusia on saanut ensiesityksensä balettitulkintana Kansallisbaletin tanssijoiden kesäkiertueella 1952, ja Konosen versio kantaesitettiin Balettioppilaitoksessa Kansallisbaletin satavuotisjuhlavuonna 2022.

Frame näyttää ammatillisen koulutuksen nykytanssiosaamista

Reija Wäreen koreografia Frame saa kevätjuhlassa ensiesityksensä elävän yleisön edessä, sillä teos on nähty aiemmin ainoastaan suoratoistona! Balettioppilaitoksen ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden esittämässä nykytanssiteoksessa kuullaan Max Richterin, Ólafur Arnaldsin, René Aubryn ja Kiasmosin musiikkia.

Reija Wäreen eri tanssilajeja yhdistävät koreografiat ovat herättäneet suurta kiinnostusta. Kansallisbaletin nuorisoryhmä esitti viime vuonna Wäreen teoksen Clique täysille katsomoille.

Lipunmyyntitiedot

Peruslippu | 29 €
Alennuslippu | Alle 20-vuotiaat: 17 €
Eläkeläinen | 24 €

Erkko-salin katsomossa ei ole merkittäviä näköesteitä, ja katsomo mahdollistaa hyvän näkyvyyden myös reunapaikoilta. Tämän vuoksi katsomo nousee jyrkästi. Huomioithan, että taaemmille riveille noustaan portaikkoa pitkin, eikä katsomoon ole hissiä.


Tapahtuman järjestää Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitos.

Lipunmyynnistä vastaa Ooppera Baletti.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon