KUVA 5 JKMM Arkkitehdit
Show photographer JKMM Architects

Tanssin talon tila- ja tekniikkaopas julkaistu

Tanssin talon tila- ja tekniikkaopas julkaistu

UUTISET

Tanssin talo tarjoaa avautuessaan laadukkaat ja nykyaikaiset tilat ja tekniikan tanssin tarpeisiin. Talossa on kaksi uniikkia esityssalia, ravintola, kellari, studio harjoittelua varten sekä tiloja yhdistävä aula.

Molempien salien katsomot ovat pakkautuvia, mikä helpottaa tilojen muunneltavuutta. Saleissa voidaan käyttää myös liikuteltavia lisäkatsomoita, jotka mahdollistavat erityyppisiä katsomomuotoja perinteisen nousevan auditorion lisäksi. Erkko-salin suuri näyttämö seinästä seinään on yli 25 metriä leveä ja 11 metriä korkea. Vanerilattian päällä voidaan käyttää myös modulirakenteista joustolattiaa.

Erkko-salin ripustusmahdollisuudet on suunniteltu kestämään raskaitakin lavastuselementtejä, joiden vaihto onnistuu nopeasti. Nopeat tietoliikenneyhteydet mahdollistavat jopa suorien televisiotuotantojen lähetyksen talosta. Erkko-salin näyttämöiden valaistus on kokonaan led-tekniikkaa, kuten talon muukin valaistus.

Uudistunut Pannuhalli on varusteltu uudella esitystekniikalla. Alkuperäisen betonilattian päälle voidaan rakentaa 12 x 10 m joustolattia tuotannon tarpeista riippuen. Taiteilijoiden takatiloista löytyy artistilämpiö ja pukuhuoneita suihkuineen. Takatiloista on myös suora yhteys Kaapelitehtaan 3. kerroksessa sijaitsevaan, vuonna 2020 valmistuneeseen Studioon.

Talon Aula on monikäyttöinen ja yhdistävä tila, jossa voi nauttia seurasta ja virvokkeista esitysten väliajoilla. Aulasta on pääsy myös talon yhteydessä toimivaan ravintolaan ja tunnelmalliseen Kellariin, jonka kautta vieraat jättävät takkinsa vaatesäilytykseen.

Tanssin talon pääsisäänkäynti avautuu lasipihaksi nimettyyn katettuun sisäpihaan, joka yhdistää Tanssin talon, museot ja Kaapelitehtaan sisäänkäynnin Merikaapelihalliin.

Odotamme innolla tilojen täyttyvän niin taitelijoista yleisöstä kuin henkilökunnstakin!

Lisää tietoa löytyy Tilat- ja tekniikkaoppaasta. Päivitämme dokumenttia aina tietojen tarkentuessa ja pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lataa tila ja tekniikkaopas (PDF)

Beställ nyhetsbrev