Uuden sirkuksen keskus banner2

Tanssin talo vahvistaa kansainvälistä ohjelmatarjontaansa

Tanssin talo vahvistaa kansainvälistä ohjelmatarjontaansa

OHJELMA

Tanssin talon uudet ohjelmakumppanit ovat Cirko – Uuden sirkuksen keskus sekä Liikkeellä marraskuussa -festivaali. Lisäksi Tanssin talo aloittaa pitkäkestoisen yhteistyön Helsingin juhlaviikkojen kanssa.

Tanssin talon ohjelmakumppanit tuottavat taloon ympärivuotista, monipuolista ohjelmaa, joka edustaa tanssi- ja sirkustaiteen kiinnostavinta kärkeä. Tanssin talon aiemmin valittuja ohjelmakumppaneita ovat Tanssiteatteri Hurjaruuth, Tero Saarinen Company sekä Zodiak – Uuden tanssin keskus.

”Tanssin talon tavoitteena on yhdistää erilaiset yleisöt ja tanssi tuomalla esiin tanssin ja esittävien taiteiden moninaisuutta. Olemme iloisia, että uusien yhteistyökumppaniemme kautta talon vierailijat pääsevät yhä monipuolisemmin kosketuksiin myös kansainvälisen huippuluokan tanssi- ja sirkustaiteen kanssa”, Tanssin talon ohjelmapäällikkö Mikael Aaltonen sanoo.

Cirko vahvistaa Tanssin talon roolia suuria sirkustuotantoja esittelevänä kulttuuritalona tuottamalla 700-paikkaiseen Erkko-saliin kansainvälisen vierailuesityksen syksyllä 2022. Liikkeellä marraskuussa -festivaali puolestaan levittäytyy 235-paikkaiseen Pannuhalliin kansainvälisten tanssiryhmien vierailuilla.

”Tanssin talo on koko kaupungin kulttuurin osalta keskeinen uusi näyttämö, joka mahdollistaa suuremman kokoluokan vierailuohjelmiston tekemisen myös Cirkolle. Tämä on hieno mahdollisuus tuoda nykysirkusta uusien yleisöjen saataville”, Cirkon toiminnanjohtaja Riku Lievonen sanoo.

"Kansainvälisenä toimijana Liikkeellä marraskuussa levittäytyy vuosittain eri puolille pääkaupunkiseutua ja tekee yhteistyötä laajan ja moninaisen kumppaniverkoston kanssa. Yhteistyö Tanssin talon kanssa on hieno lisä tähän verkostoon ja mahdollistaa jatkossa myös kokoluokaltaan suurempien teoksien esittämisen", kommentoi Liikkeellä marraskuussa taiteellinen johtaja Kerstin Schroth.

Tanssin talo käynnistää myös pitkäkestoisen yhteistyön Helsingin juhlaviikkojen kanssa. Tanssin talo on yksi Juhlaviikkojen kansainvälisen esitysohjelman päänäyttämöistä 2022 festivaalilla.

Tanssin talon avajaisia vietetään 2.2.2022. Tanssin talon ohjelmisto muodostuu ohjelmakumppanien lisäksi muiden tanssi- ja kulttuurialan toimijoiden esityksistä ja tapahtumista. Tanssin talolla on myös omaa, erillisrahoitettua hanketoimintaa, kuten kantaesitystuotantoja ja kansainvälisiä vierailuja.

Beställ nyhetsbrev