Mountains press2 c Urban Joren
Show photographer Mountains. C: Urban Jörén.

Tulossa: Sivuaskel-festivaali Tanssin talossa 2022

Tulossa: Sivuaskel-festivaali Tanssin talossa 2022

OHJELMA

Zodiakin kansainvälisen Sivuaskel / Side Step Festivalin vuoden 2022 esitysohjelmisto on julkistettu. Sivuaskel levittäytyy helmikuussa peräti viiden teoksen voimin Tanssin talon näyttämöille.

Vuoden 2022 Sivuaskel-festivaali järjestetään 12.–20. helmikuuta Helsingissä.

Tanssin talon suuressa Erkko-salissa nähdään kolme festivaaliteosta.

Festivaalin avausviikonlopuna la–su 12.–13.2. Erkko-salissa nähdään ruotsalaisen Cullberg-ryhmän On Earth I’m Done: Mountains. Sooloteos on koreografi Jefta van Dintherin uuden koreografisen diptyykin ensimmäinen osa. Isolle näyttämölle suunnitellun monumentaalisen sooloteoksen Helsingin esitykset tanssii Cullbergin kokenut tanssija Agnieszka Sjökvist Dlugoszewska.

Festivaalin keskivaiheilla 16.–17.2. Erkkoon saapuu Siguifin, Ranskan Angerissa asuvan koreografi Amala Dianorin uusi ryhmäteos. Siguifin on kollektiivinen koreografinen luomus, jossa Dianor tekee yhteistyötä kolmen Burkina Fasossa, Malissa ja Senegalissa työskentelevän nuoremman polven koreografin kanssa. Esityksessä tanssii yhdeksän tanssijaa, kolme kustakin maasta.

Festivaalin päättää italialaisen Silvia Gribaudin Graces. Virtuositeettia ja huumoria sekä epäsovinnaista ja yllätyksellistä hilpeyttä säteilevä esitys nähdään Erkko-salissa su 20.2.

Maija Hirvasen Mesh on festivaalin kantaesitys

Festivaalin kotimainen kantaesitys on koreografi Maija Hirvasen Mesh. Sen ensi-ilta on ke 16.2. Tanssin talon Pannuhallissa.

Pannuhallissa nähdään lisäksi su 13.2. ruotsalaisen BamBam Frostin teos YES. Esitys on mielihyvän aalto, surua ja unelmia mahdollisuuksista. BamBam Frost on kiinnostunut koreografisessa työssään sosiaalisista tansseista ja popkulttuurin ilmiöistä.

Lue lisää festivaalista ja teoksista sekä osta liput: Zodiak.fi


Beställ nyhetsbrev