Sessions 6 HD Yoshi Omori
Show photographer Yoshi Omori

Carl Knif Company: Sessions

Catering
  • ESITYSAJAT
    to 05.05. klo 19:00
    pe 06.05. klo 19:00
    la 07.05. klo 15:00
  • Taiteilijatapaaminen pe 6.5. esityksen jälkeen

Sessions-teoksessa koreografi-ohjaaja Carl Knif kysyy voiko esitys olla tilanteena yhtä luottamuksellinen kuin hoitosuhde. Voisiko tanssi ja esitys itsessään olla riitti, joka on eheyttävä? Keskeistä on myös musiikin ja liikkeen yhteys, asia, jonka parissa Knif aloitti työskentelyn teoksessa Kaksivärinen fuuga (2020).

Sessions-teoksen musiikillisena lähtökohtana toimii Franz Schubertin jousikvintetto C-duurissa. Musiikin ja liikkeen yhteyden lisäksi esitys tutkii esiintyjien ja yleisön suhdetta. Kyse on nykyihmisestä, hänen kaipuustaan, puutteistaan, tarpeistaan, peloistaan ja toiveistaan. Sessions käsittelee kohtaamista ja kohtaamattomuutta sekä näiden inhimillisiä ja yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Teoksen kimmokkeena toimivat erilaiset niin keholliset kuin kognitiivisetkin hoitomuodot. Sessions-nimi viittaa istuntoon tai hoitokertaan.

Sessions kysyy voiko esitys tilanteena olla luottamuksellinen kuten hoitosuhde. Miten esitys voisi kohentaa kokijan elämää? Voiko katseen alla oleminen olla voimaannuttava kokemus? Entä miten esitys voisi olla elävämpi, miten se voisi tulla lähemmäksi yleisöä? Unenomaisen vaelluksen kaltaisessa esityksessä näyttämö ei ole pelkästään esiintyjän tila, katsomo ei pelkästään katsojan.

Sessions-teoksessa koreografi-ohjaaja Carl Knif palaa myös oman metodinsa alkujuurille, yhteistyöhön tanssijoiden kanssa. Teoksessa keskiössä ovat tanssijoiden välinen vuorovaikutus, kineettinen kommunikaatio ja kineettinen empatia.

Näyttämöllä esiintyy sekä näyttelijöitä että tanssijoita. Sessions toteutuu kolmen organisaation yhteistyönä: Carl Knif Company, Zodiak – Uuden tanssin keskus sekä West Kowloon Cultural District. Taiteellinen prosessi alkaa 2021 ja etenee jaksoissa ensi-iltaan asti.


Koreografia

Carl Knif

Esiintyjät

Jonna Aaltonen, Olli Lautiola, Riku Lehtopolku, Anna Stenberg, Terhi Vaimala

Koreografin assistentti

Jonna Aaltonen

Pukusuunnittelu

Karoliina Koiso-Kanttila

Lavastus, valosuunnittelu

Jukka Huitila

Äänisuunnittelu

Janne Hast

Tuotanto

Carl Knif Company, Zodiak – Uuden tanssin keskus, West Kowloon Cultural District Hong Kong

Beställ nyhetsbrev